Peter De Groote uit Ieper neemt deel aan ‘Komen Eten’ en ging op bezoek bij Piet Huysentruyt

Op de foto zien we Peter De Groote (links) met Marie, Ingrid en Pascal, de andere kandidaten van Komen Eten. (Foto DS) © Foto DS
Redactie KW

Na tien jaar zien we chocolatier Peter De Groote (43) weer op het televisiescherm. In 2004 was hij al te zien in ‘Expeditie Robinson’ en deze keer staat hij achter het fornuis voor ‘Komen Eten’ op VIER, vanaf 12 mei.

Peter De Groote heeft zijn nieuwe televisieoptreden onrechtstreeks te danken aan zijn avontuur met het toenmalige VT4-programma ‘Expeditie Robinson’. “De hoofdproducer van ‘Komen Eten’ was de medewerkster die mij interviewde na elke Robinson-uitdaging”, legt Peter uit. “Ze heeft mij gevraagd en ik heb toegestemd.”

“De drie andere kandidaten zijn Pascal, een militair uit Hechtel, Ingrid, de conciërge van het gemeentehuis in Wortegem-Petegem en Kelly, een pas afgestudeerde bachelor mode uit Maldegem. Pascal en ik zijn ongeveer even oud. Ingrid is net 50 geworden en Kelly is vooraan in de 20. De opnames vonden enkele weken geleden plaats.”

Piet Huysentruyt

De uitzending met Peter De Groote achter het fornuis staat gepland in de week van 12 mei. Of hij gaat lopen met de hoofdprijs, kan hij nog niet verklappen. “De hoofdprijs is een topmes en een bon van 500 euro voor keukenmateriaal. De andere kandidaten krijgen een bon van 100 euro. Het mooiste cadeau was de periode van drie dagen die we bij Piet Huysentruyt mochten doorbrengen, in zijn restaurant Likoké in het Zuid-Franse dorp Les Vans.” Een paar dagen na zijn bezoek aan Piet is Peter nog steeds in de wolken. “Hij is een topchef en heeft een van mijn gerechten naar een sterrenniveau getild. Je kunt het nauwelijks vergelijken.”

(Stefaan Dehaerne)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier