Peruviaanse Mowgly geeft uniek akoestisch concert aan de Leie

De artiest was bezig aan zijn akoestische set. Op de achtergrond herkennen we de organisator met een aantal vrienden. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het werd voor de bezoekers van Bar Amorse in Kortrijk een unieke avond want onverwacht kwam de Peruviaan Mowgly langs voor een akoestisch concert.

Bij het ondergaan van de zon bracht hij covers van Jake Bugg, Bob Dylan en heel wat andere bekende artiesten in een eigen versie. “Het is eigenlijk een echte toevalstreffer dat er hier vanavond (maandagavond red.) een optreden plaatsvindt. De artiest is op tournee en uiterst gekend in zijn thuisland, maar bij ons nog niet. We hebben ook geen enkele aankondiging gedaan omdat we echt van het moment gebruik wilden maken. Het is ook het enige concert in België, want dinsdag vertrekt hij naar Nederland”, besluit organisator Philip Vertriest die al lange tijd fan is van de artiest.

Omdat het concert onaangekondigd was, was de opkomst ook matig maar daarom niet min. Heel wat passanten bleken te vallen voor zijn muziek en genoten zienderogen mee van de unieke setting en het concert. De vriendengroep van Jeremy bleek ook te vallen voor zijn charmes. “We komen regelmatig naar Bar Amorse omdat we het vooral aangenaam vertoeven vinden en het feit dat er nu een live concert bezig is, maakt het voor ons gewoon compleet. We genieten met vrienden, drinken een goede pint en dromen over de toekomst. Het doet ons lonken naar een volgend festival.”

Op de foto herkennen we Jeremy, Helena, Lien, Laure, Tom en Sander.
Op de foto herkennen we Jeremy, Helena, Lien, Laure, Tom en Sander.© TV

Door de locatie kreeg het concert nog een extra dimensie. Dichtbij het golvende water, voorbijvarende boten en met de weerspiegeling van een avondzon werd er een sfeer gecreëerd waar menig artiesten van kunnen dromen. “Ik hoop dat er heel wat mensen warm gemaakt zijn om deze artiest verder te ontdekken. Ik kan alvast verklappen dat hij volgend jaar terugkomt met een nieuwe tour en zijn voltallige band meebrengt“, besluit Philip nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier