Peloeze heeft eerste Brugse elektrische concerten na lockdown in petto

Redactie KW

De Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) zet het licht op groen voor versterkte optredens nadat het crisisoverleg met de culturele sector als resultaat had dat “evenementen met geluidsversterking vanaf het laatste weekend van augustus opnieuw toegelaten zijn.” Waar was het fnuiken van onder meer uitZOMERlijk dan eigenlijk voor nodig?

Peloeze had de voorbije twee maanden volgens de organisatoren de aanschijn van dolce far niente. De “gezellige, relaxte zomeroase in Sint-Kruis” pronkte in juli en augustus met een rijk en divers cultureel programma, maar volgens mede-initiatiefnemer Sammy Roelant had Peloeze het niet altijd gemakkelijk. Vooral een vergunningenkwestie, zo blijkt. Zo vergunde het Brugse college van burgemeester en schepenen op vrijdag 24 juli verschillende elektrische concerten, maar door een beleidsbeslissing van een week later diende Peloeze zijn programmering akoestisch bij te sturen.

‘The Sound of Silence’ op zijn West-Vlaams

Dit weekend kan het dus weer, elektrisch. Vandaag, vrijdag 28 augustus, geeft de plaatselijke Nederlandstalige indieband Maanbar er om 19 uur een versterkt optreden. De toegangsprijs bedraagt acht euro. Op zondag 30 augustus kan ook Jen, de nom de plume van Jente Neels, er haar songs om 15 uur met wat meer decibels brengen, net als twee uur later Yentl Vanderiviere. De jeugdige Brugse boog ‘The Sound of Silence’ van Simon & Garfunkel om tot het in West-Vlaams gezongen ‘Elders’, een bewerking die vooral het unieke karakter van de culturele sector in de verf wou zetten.

Beide optredens zijn gratis toegankelijk op Peloeze, gelegen aan de Leopold Debruynsetsraat 56 in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier