Patrick Verschelde neemt je mee naar het centrum van zijn ziel via roman Samadhi

Schrijver Patrick Verschelde is afkomstig uit Kortrijk en woonachtig in Kaster. Een van zijn favoriete quotes is 'No matter what, it's OK'. © GV
Redactie KW

Patrick Verschelde (55) gaat via zijn boek Samadhi op zoek naar het centrum van de ziel. Het nastreven van je passie is een mooi ideaal waar we allemaal van dromen, maar dat velen onder ons moeilijk kunnen waarmaken. Dit boek is geïnspireerd op zijn levensverhaal en moedigt de lezer aan tot zelfreflectie. Het meeslepende verhaal geeft inspiratie aan de hand van diepzinnige quotes en filosofische verwijzingen en is zelfs een gids om je bestaan nieuw leven in te blazen.

We volgen Jack Lesco, een hr-manager die voor een ethisch dilemma staat en moet kiezen tussen wat juist is of zijn loyaliteit aan zijn baas. Terwijl hij met dit dilemma worstelt, ontvangt hij cryptische berichten van een mentor die hem doet nadenken over de essentie van egoïsme en coëxistentie. Nu de bal in zijn kamp ligt, moet hij beslissen wat hij gaat doen. Deze spanningen leiden tot een gezondheidscrisis en Jack doet afstand van de drukte van het leven. Hij gaat op zoek naar wat echt belangrijk is. Via een monnik die hij ontmoet op zijn reis naar Santiago de Compostela ontdekt Jack waar zijn ziel het meest naar verlangt. Met deze wijsheid neemt hij zijn leven terug, terwijl het universum voor hem opengaat. Deze ervaringen leren hem de vier fundamenten te ontdekken die een mens nodig heeft om een geweldig leven te leiden.

Het boek geeft inzichten hoe ons persoonlijk en professioneel leven met elkaar verweven zijn

“Ik ben ervan overtuigd dat er in ons allemaal nog immens veel verborgen mogelijkheden schuilen om een onvoorstelbaar mooi leven mogelijk te maken”, stelt schrijver Patrick Verschelde. “Zo ontmoeten we in ons leven verschillende meesters die elk hun deel van de wijsheid brengen. Soms luisteren we naar hen en vereren hen zelfs. Maar voor de belangrijkste van al onze meesters – ons eigen lichaam – hebben we vaak geen aandacht. Via dit verhaal bied ik inspiratie om de routine en druk van elke dag te vervangen door meer authenticiteit, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling.”

Verantwoordelijkheden

Als psycho-pedagoog met specialisatie in de bijzondere jeugdzorg werd de schrijver al tijdens zijn studies in Leuven getriggerd door Levinas. Een vooruitstrevende Frans-joodse filosoof die op zoek ging naar wat ons leven zinvol maakt vanuit de vraag wat onze verantwoordelijkheden zijn. “Levinas legt de verantwoordelijkheid bij de andere”, vertelt Patrick Verschelde. “Als je in nood zit, heeft de andere de keuze om je te helpen. Die andere maak je verantwoordelijk. Ik ben gaan onderzoeken wat dat betekent in het gewone leven. Via bijkomende studies marketing groeide mijn belangstelling in het menselijk kapitaal en hoe mensen maximaal ingezet kunnen worden in bedrijven. Enerzijds vanuit de organisatie die haar doelstellingen wil realiseren en anderzijds vanuit het perspectief van de werknemer die zich gelukkig en goed moet voelen. Hierrond bouwde ik dan ook een model dat ik in 2002 vertaalde naar bruikbare software voor het personeelsbeleid in bedrijven. Sindsdien ben ik gespecialiseerd in het meten van hoe mensen bezig zijn. Wat maakt iemand gelukkig in lijn met wie hij is als mens volgens zijn zielenpad en in harmonie en wat is de link met de organisatie? Het boek geeft inzichten hoe ons persoonlijk en professioneel leven met elkaar verweven zijn.”

Krachten

“Via mijn tocht naar Santiago de Compostela heb ik kunnen ervaren hoe je kan testen of iets je kracht geeft of niet door te luisteren naar mijn lichaam. Op een ongedwongen manier ‘ont-moette’ ik andere pelgrims die ook hun eigen weg verder aan het ontdekken waren. En hierbij citeer ik graag Socrates: ‘Het niet-onderzochte leven is niet de moeite waard om te leven’.”

Patrick Verschelde is een gerespecteerd wellbeingcoach die met zijn inzichten mensen helpt hun doelen te bereiken, zowel professioneel als persoonlijk. Samadhi is in het Engels geschreven en uitgegeven bij Balbao Press en in het Nederlands te verkrijgen via de boekhandel of online via www.witsand.be.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier