Patrick Biesbrouck volgt zichzelf op als voorzitter nieuwe Cultuurraad

De pas verkozen Wervikse cultuurraad. Eerste rij vlnr.: Nadine Glorie, Bernard Delvoye, voorzitter Patrick Biesbrouck en Lione l Brulez. Middelste rij vlnr.: Pol Verstraete, Dorine Lesage, Anaïs Isebaert en Lieven Vandamme. Achterste rij vlnr.: Freddy Stragier, Patrick Rozé, Tania Dassonneville en Dirk Delva. © LV
Redactie KW

Maandagavond vond in het ontmoetingscentrum De Gaper de verkiezing van de nieuwe Cultuurraad plaats. Patrick Biesbrouck volgt zich op als voorzitter. Hij leidt dus opnieuw zes jaar lang de Cultuurraad in de Tabaksstad.

Uitgezonderd in augustus komt de Cultuurraad elke maand bijeen. Het bestuur telt twaalf leden: Freddy Stragier (stadsharmonie), Dirk Delva (onafhankelijke), Lieven Vandamme (toneel Hoger Op), Lionel Brulez (Erfgoed Geluwe), Anaïs Isebaert (VTB-cultuur), Bernard Delvoye (Vrienden Tabaksmuseum), Tania Dassonneville (onafhankelijke), Pol Verstraete (Davidsfonds), Dorine Lesage (camping De Balokken), Patrick Rozé (toneel Onder Ons Geluwe), Nadine Glorie (Samana) en Patrick Biesbrouck (Unizo).

Geen proefstuk

De nieuwe voorzitter is dus niet aan zijn proefstuk toe. Voor de tweede maal op rij werd Patrick Biesbrouck verkozen. Hij bleek trouwens de enige kandidaat voor deze functie binnen de Cultuurraad. De 60-jarige fotograaf uit de Molenstraat hoopt opnieuw met hetzelfde enthousiasme de komende legislatuur de Cultuurraad te leiden. “Ik zie mezelf als een soort bindmiddel om dit adviesorgaan samen te houden”, zegt voorzitter Biesbrouck. “We blijven verder de grote dossiers opvolgen zoals het ontmoetingscentrum dat er in Geluwe moet komen en het masterplan Oosthove. Met gewezen schepen Sanne Vantomme hebben we de voorbije zes jaar een positieve samenwerking gehad. Zijn opvolger Bart Pynket heeft alvast een luisterend oor. Dat sterkt onze overtuiging om ook met Bart op een constructieve manier samen te werken”, aldus de voorzitter.

Patrick Biesbrouck is al achttien jaar lid van de Cultuurraad. Daarnaast is Patrick één van de boegbeelden van Viroviacum Romanum dat om de twee jaar in oktober het Gallo Romeins weekend organiseert. Dit jaar is het evenement op Oosthove aan haar veertiende editie toe. Patrick Biesbrouck fungeert er als voorzitter. Verder is hij voorzitter van de programmatiecommissie van ‘t Forum en lid van de bibliotheekcommissie. Bij Unizo fungeert Patrick Biesbrouck als ondervoorzitter. Hij is gehuwd met Greta Delva en telt twee dochters die eveneens door de cultuurmicrobe gebeten zijn. Fran is bestuurslid bij de Wervikse Stadsharmonie en Febe is net als haar vader actief bij de vzw Viroviacum Romanum.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier