Pascale Van Leeuwen uit Klemskerke speelt toneel in haar vrije tijd

Pascale Van Leeuwen woont met haar twee kinderen en haar man in Vosseslag. © VIER
Redactie KW

Pas zondagavond heeft Pascale Van Leeuwen (45) haar medespelers van toneelgroep De Klisse uit Bredene op de hoogte gebracht. Ze heeft dus heel lang verzwegen dat ze kandidaat was in De Mol.

Pascale Van Leeuwen woont met haar twee kinderen, tieners en haar man in Vosseslag. Ze is officier in de marine en ze was de eerste vrouwelijke commandant ooit. In 2009 kreeg ze de leiding over de Belgische mijnenjager M921 Lobelia en de M924 Primula. Haar cv getuigt van uitzonderlijke kwaliteiten.

In haar vrije tijd is Pascale actief in de toneelkring De Klisse in Bredene. “Wij wisten van niets”, klinkt het bij voorzitter Oswald Degrande. “Ze heeft ons pas ingelicht op zondagavond, na de opvoering van 18 maart. Iedereen reageerde heel positief enthousiast.”

Zou ze de mol kunnen zijn? “Ik weet het niet”, antwoordt Oswald na enig nadenken. “Ze is zeer intelligent, ze is fregatkapitein geweest. Dat zegt veel. Ze zou het kunnen zijn hé.”

“Normaal gezien volgen wij het programma niet, maar nu wel. Voor de eerste aflevering zijn we trouwens bij haar thuis uitgenodigd om met z’n allen naar die aflevering te kijken. Spannend!”

(AV)

Lees meer over de West-Vlamingen in De Mol op kw.be/demol