Partybus brengt je bij de Lokale Helden in Kortemark

De Kortemarkse organisatoren met v.l.n.r. Sven Delodder, Lynn Vermote, Dylan Rommelaere, Simon Aneca, Stan Driessens, Lalita Vandenweghe, Ofelie Callewaert en Rik Waeyaert. Ontbreekt: Ayrton Dos Santos. © foto Coghe
Redactie KW

Op vrijdag 26 april slaan de drie Kortemarkse jeugdhuizen de handen in elkaar. Die avond organiseren ze samen met de cultuurdienst, de jeugddienst en vzw Greenforward drie concerten in het teken van Lokale Helden. Zowel in het jeugdhuis van Werken, Handzame als Kortemark staat een optreden gepland door bands uit eigen regio. Opvallend: met een partybus worden de bezoekers van de ene feestlocatie naar de andere gebracht.

Op vrijdag 26 april slaan Poppunt (het aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen, red.) en maar liefst 500 lokale organisatoren in Vlaanderen de handen in elkaar om lokaal muzikaal talent in de spotlights te zetten. Onder het motto ‘support your local scene’ vinden die dag meer dan duizend optredens plaats. Ook in Kortemark staat er een muzikale avond met talentvolle artiesten van eigen bodem op het programma.

De drie jeugdhuizen van Kortemark – JH De Zunne, JH De Fauteuil en JH De Meeuwe – organiseren die avond drie optredens in samenwerking met de cultuurdienst, de jeugddienst en vzw Greenforward, de organisator van het Irie Vibes Roots Festival. “Het wordt een avond vol ambiance en de optredens zijn zeer gevarieerd. Op die manier is er voor elk wat wils”, zegt cultuurbeleidscoördinator Simon Aneca.

Drie locaties

Op drie locaties worden concerten gehouden. Het eerste optreden vindt plaats in jeugdhuis De Fauteuil in de Torhoutstraat in Kortemark. Om 20.30 uur trappen The Lovebirds de avond op gang. De vierkoppige akoestische coverband, die uit Lichtervelde afkomstig is, heeft een voorliefde voor nostalgie, romantiek, melancholie en ambiance. Voor het tweede concert, dat om 22 uur aanvat, kunnen alle feestvierders terecht in jeugdhuis De Zunne in de Vladslostraat in Werken. Daar trakteert de Zarrense Nirvana tributeband The Servants de aanwezigen op een stevige dosis rock. De derde en laatste stop van de muzikale avond is niet jeugdhuis De Meeuwe, maar het OC Hansam. “De Meeuwe neemt de organisatie van dit optreden in handen, maar we wijken uit naar een grotere zaal”, zegt Aneca. In die zaal zal het Brugse Terra Soundsystem je in Jamaicaanse sferen brengen tot in de vroege uurtjes.

Partybus

Ook vorig jaar sloegen de jeugdhuizen de handen in elkaar. Toen vonden de concerten plaats in de oude pastorij. “Alles verliep toen zeer goed. Daarom kozen we ervoor om dit jaar opnieuw samen te werken.” Dit jaar werd gekozen voor drie locaties. Het gemeentebestuur wil dat iedereen met volle teugen kan genieten van de optredens. “Daarom wordt een partybus ingelegd. Die brengt de feestvierders gratis van de ene feestlocatie naar de andere en terug naar huis!” De eerste bus vertrekt om 19.30 uur aan De Zunne. Daar ligt ook de laatste halte van de bus om 02.15 uur ‘s nachts.

Feestmaaltijden

Ook wie honger heeft, is aan het goeie adres. Vzw Greenforward zorgt op elke locatie voor een maaltijd. “Geen aperitiefconcert, maar een voor, hoofd- en nagerechtconcert”, zegt Lalita Vandenweghe van Greenforward.

“Als voorgerecht schotelen we quiche voor. Het hoofdgerecht wordt een pasta en als dessert hebben we ook nog chocomousse. En alles is zelfgemaakt.”

(Tom Rutsaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier