Parkpop op gang getrapt met grootschalige quiz

Organisator en presentator Koenraad Sörensen bij de start van de grote ParkPop-quiz © PH
Redactie KW

Op vrijdagavond trapte Koenraad Sorensen het ParkPopfestival op gang met de grootse quiz die in de Vip-tent wordt georganiseerd.

De 80 plaatsen voor quizploegen waren weer in een mum van tijd uitverkocht. De sfeer zit er altijd goed in en dat werkt als een magneet, hoewel de quizvragen niet altijd supermakkelijk zijn. FOS-groep 207ste De Eekhoorn zal ongetwijfeld weer een riant bedrag mogen ontvangen om haar scoutswerking te ondersteunen.

Droog weer

Isabelle Constant en voorzitter Frederik Teerlinck zien een ‘droog’ festival tegemoet, vertellen ze. En daarmee bedoelen ze niet dat de aangekondigde groepen maar flauwtjes zouden zijn, maar wel dat de hemelsluizen tijdens de festivaldagen gesloten zullen blijven. “Enkel tijdens de nacht van zaterdag op zondag voorspelt de buienradar een zondvloed“, geven de bestuursleden toe, “Maar dat zal op onze programmatie geen vat hebben. Vandaar dat we dan ook geen extra maatregelen genomen hebben. De weergoden zullen eens te meer aan onze kant staan.”

“Dat het gratis festival weer veel volk naar het Beukenpark zal lokken is zeker”, vertelt de voorzitter, “Maar of de toegang weer even om veiligheidsredenen zal afgesloten worden, valt te betwijfelen. Het zou kunnen tijdens het optreden van Channel Zero, de beroemdste Belgische heavy metal band uit de jaren ’90 maar met een gratis festival is dat natuurlijk koffiedik kijken. We kunnen niet afgaan op de cijfers van een voorverkoop, want die is er natuurlijk niet.”

Van ZZ Top tot Channel Zero

Bestuurslid Nicolas Mahieu probeert ons nog wijs te maken dat er tijdens het festival in het Beukenpark altijd over een microklimaat kan gesproken worden dat alle festivalgangers een zonnig en zalig weekend bezorgt. Dat kan best waar zijn met weer zo’n prachtige affiche: Op zaterdag hebben we ZZ Top (By Fuzz Top uit Frankrijk), Kins of Leon (tributeband van Kings of Leon uit de UK), De bekende Brugse punkgroep Red Zebra, Belgian asociality, Channel Zero en Tragedy (USA) zijn verder nog grote namen. Op zondag begint de familiedag met de Crazy disco show, gevolgd door Tinne & The Oltmans, Bent Van Looy, L.A.Vation (USA), Dirty Daddies en afsluiters Kobe Ilsen & Viktor Verhulst. (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier