Panorama zet zes ladychefs in kijker in De Grote Post

Laurence Van Cauter moet door de coronacrisis creatief zijn. (foto GLO)
Gillian Lowyck

De komende maanden zet Panorama in De Grote Post ladychefs in de kijker. Zes vrijdagavonden komen vrouwelijke chefs er in de potten roeren.

Laurence Van Cauter en David Meert zijn de zaakvoerders van het Cultuurcafé in De Grote Post. Tijdens de zomermaanden baten ze ook de gastrobar Panorama uit, op de bovenste verdieping van het cultuurcentrum. “Door corona hebben we maar twee maanden de deuren kunnen openen”, zegt Laurence. “Dat dwong ons om out of the box te denken. We willen ons graag profileren op culinair vlak en ook zo Oostende mee op de kaart zetten.”

“Normaal gezien ging chef Ae Jin Huys een pop-up doen tijdens Theater aan Zee. Omdat dat niet is kunnen doorgaan, gingen we op zoek naar alternatieven. Zo is het idee voor de ladychefs ontstaan.”

Gezonde keuken

Op zes vrijdagavonden in oktober, november en december komt telkens een ladychef langs in Panorama. “Iedere maand komen er twee vrouwelijke chefs langs”, zegt Laurence. “Er is geen vast menu en de chefs moeten niet binnen een bepaald concept koken, maar houden wel rekening met waar het Cultuurcafé en Panorama voor staat: een gezonde keuken met wereldse invloeden.”

Voorlopig staat er al vier chefs vast: op vrijdag 16 oktober kookt Ae Jin Huys Koreaans, op 23 oktober is het de beurt aan de Oostendse Charlot Pauwels, op 13 november komt Lily Imschoot van Solid Stash langs en op 27 november kookt Kim Provo van Kim’s Kitchen. Omdat Kim’s Kitchen al volzet is, wordt er een tweede avond met haar georganiseerd. De namen voor december liggen nog niet vast. Laurence kookt ook mee. Alles wordt coronaproof georganiseerd. “De Panoramazaal is heel groot en we hebben plaats voor zestig mensen.”

Hard getroffen

“We wilden niet bij de pakken blijven zitten”, klinkt het bij David en Laurence. “De coronacrisis heeft ons hard getroffen. Niet enkel de maatregelen voor de horeca, maar ook voor de cultuursector. Normaal gezien zorgen wij voor de catering bij voorstellingen. Dat is weggevallen. Met de ladychefs zorgen we ervoor dat onze mensen aan het werk blijven én staat de Panoramazaal niet leeg”, geven de uitbaters nog mee.

Reserveren is verplicht en kan via 0496 25 84 88 of cultuurcafe@degrotepost.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier