Paling in ‘t groen van restaurant De Hooipiete valt in de smaak bij Michelin

Redactie KW

Restaurant De Hooipiete in Pollinkhove is volgens de nieuwe Michelingids één van de locaties in Vlaanderen waar de lekkerste paling in ‘t groen te eten is. Chef Wannes Vandenberghe is heel tevreden met die waardering.

Wannes Vandenberghe nam in 2012 samen met zijn vrouw Aukje restaurant De Hooipiete over van zijn ouders. De Hooipiete is sinds jaar en dag bekend voor zijn palinggerechten. Dat is ook de inspecteurs van Michelin niet ontgaan. De culinaire gids schenkt in zijn nieuwste editie extra aandacht aan de klassiekers in de keuken zoals côte à l’os, mosselen met friet en paling in ‘t groen. In de gids geven ze enkele adressen mee waar volgens hen die gerechten top zijn. De Hooipiete is in het lijstje opgenomen voor zijn paling in ‘t groen.

“Elk jaar krijgen we onverwacht bezoek van een Michelin-medewerker, waardoor we reeds ‘2 couverts’ haalden in de Michelingids”, zegt chef Wannes Vandenberghe. “Dat we een vermelding zouden krijgen voor de beste paling in ‘t groen, was totaal onverwacht. Maar wel leuk natuurlijk en een bevestiging voor wat we doen.”

Voorlopig heeft Wannes Vandenberghe geen ambitie om nog hoger te scoren en naar sterrenniveau te gaan. “We proberen de klassieke gerechten te behouden en hier en daar leuke vernieuwde voorgerechten aan te brengen”, zegt hij. “Wij maken zoveel mogelijk zelf zoals de koekjes bij de koffie, alle desserts, sauzen, patés en iedere dag verse frietjes Dat is ons stokpaardje.” (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier