Paardenvissers promoten streekgerechten in Ghyvelde en Bray-Dunes

Klaar voor het huwelijk Asperge met Garnaal: Suzy Bauwens, Johan De Cuman, Anneke Laleman (La Grande Mare), Geertrui Sinneseal, Peter Germonprez, Mevr. Deswarte, Jenny Polfliet, Rudy Devolder, Frank Cailliau, Marc Deswarte, Jo Lemaire, Wilfried Delanghe, Thérese Decorte en onderaan met de groene hesjes, René Decorte, Marc Godderis en voorzitter Marc Sirjacobs. (foto GKM)
Redactie KW

De Orde van de Paardenvisser trok met een select gezelschap naar de aspergevelden van Ferme Marc Deswarte, in het Noord-Franse Ghyvelde. Ze tekenden er voor een culinair huwelijk tussen de asperge en de garnaal, voltrokken door meesterkok Rudi De Volder.

Het staat als een paal boven water, de Orde van de Paardenvisser maakt van elke gelegenheid gebruik om de garnaal, de onbetwistbare kaviaar van de Noordzee, te promoten. Een aperitiefconcert met Jo Lemaire op de site van La Grande Mare in naburige Bray-Dunes kon voorzitter Marc Sirjacobs en zijn discipelen niet voorbij laten gaan, zonder daar een culinair toemaatje aan te koppelen. De goede relaties met aspergeboer Marc Deswarte gaf Peter Germonprez het idee om bij deze gelegenheid de garnalen en de asperges samen op het bord te brengen. Chef Rudi De Volder zette zich aan het fornuis en de Orde van de Paardenvissers trokken op locatie op de boerderij van Deswarte.

Culinaire hoogstandjes

Het laat zich raden, Chef Rudi De Volder gaf het beste van zichzelf. Na de Bavarois met garnalen en de Velouté met paling schoof hij een overheerlijke asperge op Vlaamse wijze naar voor. Dit waren de enige momenten waar het muisstil was. Zelfs Suzy was even sprakeloos. Het Frans-Vlaamse gezelschap genoot met volle teugen.

Hiermee was het feest nog niet ten einde. Op het domein La Grande Mare volgde naderhand nog een garnalensoep en een Noordzeepaëlla, getekend Orde van de Paardenvisser, afgerond met een subliem optreden van Jo Lemaire.

(GKM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier