Ozark Henry en Stan Van Samang eerste grote namen 2de Summer Edition Night of the Proms in Koksijde

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Op 13 augustus 2020 speelt Oostduinnkerkenaar Ozark Henry een thuismatch op de tweede Summer Edition van The Night of the Proms in Koksijde. De organisatoren gaven ook al een tweede grote naam prijs: ook de fans van Stan Van Samang zullen er als de kippen bij zijn om een ticket te kopen!

Producent Jan Vereecke klinkt opgetogen over de eerste zomereditie: “het warme onthaal hier, de vlotte en professionele samenwerking heeft ons een boost gegeven en sterk gemotiveerd om een tweede editie op poten te zetten. Die eerste samenwerking is ook presentator Bart Peeters goed bevallen en hij heeft meteen toegezegd om ook op 13 augustus 2020 te presenteren. Natuurlijk zullen vaste waarden als John Miles en The Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche niet ontbreken. “Dit orkest is een toegevoegde waarde” meent Jan Vereecke. Dat vindt ook Piet Goddaer/Ozark Henry: “Ik ben een groot liefhebber van orkesten. Een orkest is het bijzonderste en meest complete instrument dat er bestaat, met alle muzikale kleuren. Ik vond het jammer dat ik er vorig jaar niet bij kon zijn, maar nu kijk ik ernaar uit om in mijn ‘achtertuin’ op het podium te staan! Ik heb tijdens mijn eerste ontmoeting Alexandra al een fijn gesprek gehad en haar uitgenodigd in mijn studio in Wulpen. Daar kunnen we het gesprek verderzetten, want ‘music is a great language’!”

De locatie blijft behouden: het podium staat opnieuw op het plein voor de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk in Koksijde-Bad. “We voorzien wel zo’n 1.000 extra plaatsen door de opstelling van de tribunes en de stoelen te optimaliseren”, zegt eventmanager Peter Bruneel. “Zo kunnen we de capaciteit optrekken tot 8.000 bezoekers. Vanaf vrijdag 13 december kan je vanaf 10 uur tickets online bestellen via www.teleticketservice.com of in het toerismekantoor van Koksijde. Verdere info vind je binnenkort op www.visitkoksijde.be/notp of op de website van The Night of the Proms www.notp.com/belgie. Tickets kosten 49 euro voor zitplaatsen op de frontale tribune en de stoelen op het middenplein, 44 euro voor een zitje op de twee zijtribunes, mindervaliden betalen 34 euro en staanplaatsen kosten 29 euro.”

Jan Vereecke laat weten dat er nog andere gemeentes buiten West-Vlaanderen interesse hebben in een zomereditie, maar de onderhandelingen lopen nog. “In elk geval garanderen we dan dat Koksijde de spits mag afbijten” verzekert hij.

Burgemeester Marc Vanden Bussche voegt eraan toe: “Na een evaluatie van de eerste editie hebben we beslist om meer cateringverkooppunten te voorzien en meer toiletten. We sporen mensen aan om een ‘dagje of een weekje Koksijde’ van te maken!”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier