Overwint Maaike Cafmeyer haar rijangst?

© JOOST JOOSSEN
Bert Vanden Berghe

Dat is de grote vraag in de zesde aflevering van Vandaag over een jaar op Eén donderdagavond.

In de reeks Vandaag over een jaar ontvangt Cath Luyten donderdagavond opnieuw een aantal Vlamingen die in 2017 iets bijzonders wilden realiseren op één jaar tijd. Zo komt de 33-jarige Tanya uit Olen langs, die 55 kg wil afvallen of de Mechelse Mohamad, met roots in Syrië, die voetbalscheidsrechter wil worden in de nationale afdeling.

Tussen al dat volk zien we ook een bekend gezicht: Maaike Cafmeyer wil haar panische rijangst overwinnen en haar rijbewijs halen.

“Ik ga mijn angst in de ogen kijken en zeggen: F**K YOU!”

Maaike kampt al twintig jaar met rijangst. De oorsprong van haar fobie ligt in een zwaar auto-ongeval van haar ouders. Zij werden aangereden door een vrachtwagen die hun auto tot schroot herleidde. Als bij wonder hebben Maaikes moeder en vader het ongeval overleefd, maar Maaike zelf hield er een trauma aan over.

Ze durft zich niet met de auto in het verkeer te begeven en houdt er zelfs niet van om als passagier mee te rijden in een wagen. Maar nu Maaike zelf mama is van twee jonge dochters, wil ze haar probleem aanpakken. Ze geeft zichzelf een jaar om haar angst te overwinnen en voor haar rijbewijs te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier