Oude bibliotheek wordt kunstacademie

© (Foto CLY)
Redactie KW

Het ziet er naar uit dat door het ter beschikking stellen van nieuwe lokalen, het kunstonderwijs in Wielsbeke een enorme boost zal geven.

Zopas kreeg de voorstelling van de nieuwe locatie als filiaal van de stedelijke kunstacademie Waregem onder ruime belangstelling zijn beslag. In 2017 werd de eerste stap gezet om het toenmalige aanbod van lessen beeld en muziek te gaan professionaliseren en het opleidingsaanbod uit te breiden door een filiaal op te rechten van de stedelijke kunstacademie Waregem. In het verleden was het aanbod woord en beeld verspreid over diverse locaties.

Zo kregen de beeldlessen hun beslag in de chirolokalen van het Ravotterke en de lessen woord en muziek gingen door in het OC Leieland in Ooigem. Door het vrijkomen van de lokalen waar eertijds de bibliotheek was gevestigd is er nu een centrale stek voor het kunstonderwijs, centraal op de as Ooigem/Wielsbeke/Sint-Baafs-Vijve. Door de technische dienst van de gemeente, werd tijdens de corona-periode keihard gewerkt om de vroegere bib om te bouwen en uit te rusten tot muziekklassen waar 131 ingeschreven leerlingen na de reguliere schooluren kunnen gebruik maken van gerenoveerde lokalen. Overdag zouden die lokalen ook nog eens kunnen gebruikt worden door de aanpalende basisschool Springeling. De kunstacademie zal op haar beurt kunnen gebruik maken van de speelplaats en de toiletten van de school. De grote zaal van de school kan ook gebruik worden voor de toonmomenten van de kunstacademie.

Mevrouw Kerlijne Chanterie van de stedelijke kunstacademie Waregem wist er nog aan toe te voegen dat het aanbod stelselmatig zal uitgebreid worden. Nu al kunnen de leerlingen er terecht voor de volledige eerste en tweede graad. Een uitbouw van de derde graad zou voor de volgende jaren zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Voorlopig moeten de leerlingen die zich wagen aan de instrumenten elektrische gitaar, harp en slagwerk naar Waregem voor de lessen. Voor de leerlingen vijfde en zesde leerjaar is er een aparte afdeling voor digitale muziek iets wat volgens mevrouw Kerlijne Chanterie, wel uniek is. Op de foto zicht op het leslokaal waar ook piano onderwezen wordt.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier