Organisatoren kunnen terugblikken op meer dan geslaagde Club Soda

Redactie KW

Het Club Soda-festival van jeugdhuis Krak in Avelgem is na zes edities uitgegroeid tot één van de meest kwaliteitsvolle evenementen rond elektronische muziek en multimedia in het zuiden van West-Vlaanderen. Op zaterdag waren er 20 acts, verspreid over 3 podia op de festivalsite aan de rand van de Avelgemse Scheldemeersen.

Tegelijk bouwde het festival zijn experimentele multimedia-omkadering met visuals verder uit met het artistiek project ‘Spacemakers’. Joachim Wannyn is één van de tevreden organisatoren. “De visuele projecties binnen en buiten werden verzorgd door Spacemakers, met ondersteuning van Cinémobiel uit Kortrijk, die beschikt over heel sterke Barco-projectors. Het effect ervan op de witte gevel van Spikkerelle was echt subliem dit jaar. We benutten terug het volledige gebouw van Spikkerelle voor de verschillende podia. Tijdens deze editie werd opnieuw een podium buiten opgesteld, om de bezoekers zo nog meer het festivalgevoel te geven. Daardoor kunnen we ook onze bezoekerscapaciteit optrekken.”

Opmerkelijk dit jaar was dat Club Soda de minimumleeftijd voor de bezoekers optrok in het kader van het gemeentelijk beleid rond ‘verantwoord fuiven’. Wie 17 jaar of ouder wordt in 2015 kon zich een festivalticket aanschaffen. Ook in het kader van het antidrugsbeleid werden voldoende sensibiliseringscampagnes gehouden met diverse affiches en een infostand op het festival zelf rond drugsvrij feesten.

Op het programma stonden onder andere JeBroer, Stepherd & Skinto en Ronnie Flex. Revelatie Lost Frequencies moest zijn optreden onverwacht annuleren, maar werd vervangen door De Hofnar uit Nederland. Beats waren er ook van Ben Pearce, Matador en Clouds, en drum’n’bass van onder andere DJ Hazard, Icicle ft. MC LX One, Maduk en Macky Gee.

(JMA)