Oplossing voor kusttriënale Beaufort in de maak

Redactie KW

Als het van de kustgemeenten en gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block (sp.a) afhangt, dan krijgt de kunsttriënnale Beaufort in het voorjaar van 2018 toch weer een nieuwe editie.

Beaufort leek een stille dood te sterven, omdat de provincie de cultuurbevoegdheden en de bijkomende centen dient over te dragen aan Vlaanderen vanaf 2018. De provincie West-Vlaanderen nam de coördinatie en een deel van het budget voor zijn rekening. Vlaanderen leek echter niet geïnteresseerd om Beaufort verder te zetten.

Verhuizing naar het voorjaar

Maar de kust en de provincie willen het goede merk graag behouden. “Er is me gevraagd om vanuit toerisme de mogelijkheid te bekijken om Beaufort verder te zetten”, aldus Franky De Block. “Ik ga die taak op mij nemen en dit najaar met een ontwerp komen, onder meer naar invulling maar ook naar budgettering. Misschien kan het budget via minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) terugkomen”, aldus De Block, die zelf drie voorwaarden stelt. “Het moet kwaliteitsvol zijn, kustbreed gedragen worden en attractief zijn voor iedereen, zeg maar de democratisering van de kunst. De ambitie er alvast”, aldus de gedeputeerde.

Beaufort zou dus verhuizen naar het voorjaar omdat de kust in de zomermaanden sowieso al attractief is. De kust probeert zich steeds meer te profileren als een vierseizoenenbestemming.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier