Open VLD wil financiële steun voor Talbot House

© MD
Redactie KW

Johan Lefever (Open VLD) vroeg het schepencollege van Poperinge naar een financiële participatie van de stad in de crowdfunding van Talbot House.

“Talbot House draait rond vrijwilligers. Het Huis biedt een grote internationale uitstraling voor de stad, en er waren de inspanningen van ere-veteraan George Sutherland. Deze 98-jarige Poperingse Schot wandelde onlangs van Lijstenhoek Cemetery naar Talbot House, om geld op te halen voor ‘zijn’ Talbot House. Hij kreeg hiervoor zelfs aandacht in de grootste Amerikaanse kranten. Die man zou zelfs ereburger van onze stad moeten worden”, aldus Lefever.

Logistieke steun

“Wij delen uw bezorgdheid rond Talbot House”, antwoordde schepen Marjan Chapelle (Samen). “Met het schepencollege besloten we de beloofde subsidie van 7.000 euro vervroegd uit te betalen, nadat we vernamen dat het Huis in geldnood zat wegens de weggevallen reservaties door corona. We hadden een zeer interessante videoconferentie met de mensen van Talbot House. Zij legden ons uit hoe ze in de financiële problemen kwamen, maar zij hadden van de stad liever logistieke steun gekregen dan geld. Onze technische dienst zorgde onder meer voor plexiglas aan de balie, en de levering van handgels.”

Hulde voor Sutherland

“Talbot House vroeg ook onze medewerking bij het maken van een filmpje rond de virtuele toer van het huis. Onze toeristische dienst is daarmee bezig, het is een project van 2.000 euro. Talbot House stelt nu ook de tuin open voor de bewoners van het WZC Proventier. En wat George Sutherland betreft: uiteraard hadden we eraan gedacht om die man te huldigen in het stadhuis, maar corona laat dit voorlopig niet toe. Maar in de (hopelijk nabije) toekomst zal dit zeker gebeuren”, zei schepen Chapelle.

“Die logistieke steun: allemaal goed en wel, maar voor dat plexiglas en die handgel ging het slechts om 700 euro. Wij hadden toch liever ook wat echte financiële steun gezien”, besloot Johan Lefever. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier