Oostendse rock-‘n-roll speelt hoofdrol in tweede boek Frank Vermang

Auteur Frank Vermang (rechts) samen met presentator Manu Debruyne tijdens de boekvoorstelling in 't Manuscript. © (Foto MF)
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Na ‘Dubbe – Oostende Rock&Roll’ brengt auteur Frank Vermang zijn tweede boek uit.

Blitzkrieg Rob is het tweede boek van de Oostendse rock-‘n-rollschrijver Frank Vermang. Hij debuteerde in 2014 met het boek ‘Dubbe – Oostende Rock&Roll’, een biografie over de Oostendse oerrocker Frank Dubbe. “Mijn debuut verscheen in eerste druk op 400 exemplaren. Van ‘Dubbe’ volgden er uiteindelijk vier drukken, goed voor 800 stuks in totaal. De boeken zijn volledig uitverkocht“, blikt Frank terug.

Punkgolf uit Engeland

“Blitzkrieg Rob is mijn tweede boek, een roman waarvoor ik inspiratie vond tijdens het schrijven van het eerste boek. Het verhaal start in 1975. Twee vroegere klasgenoten – Rob en Peter – besluiten in Oostende samen een rockgroep op te richten. Ze willen hiermee ontsnappen aan hun uiterst verschillend milieu”, stelt Frank.

“Wanneer een jaar later de punkgolf vanuit Engeland overwaait, surfen ze mee op het succes van deze nieuwe hype. Voor ze het goed en wel beseffen spelen ze de podia plat en verschijnen ze op radio en tv. ‘Blitzkrieg Rob’ is een verhaal waar rock-‘n-roll, vriendschap en naïviteit centraal staan. Soms tragisch, vaak grappig, steeds boeiend”, klinkt het bij de auteur.

Goedgekeurd door Marcel Vanthilt

“Ik gaf Marcel Vanthilt – geen onbekend figuur in Oostende – een korte samenvatting en intussen heeft hij het boek ook in zijn handen. Het verhaal is volgens hem een puur en onversneden rock-‘n-rollverhaal over hoe het had kunnen zijn. Het plan is om elke twee jaar een boek uit te brengen. Er zal altijd een link met Oostende zijn, maar daarom niet per se met muziek. Het derde boek wordt waarschijnlijk een soort roadtrip”, aldus Frank Vermang.

>> ‘Blitzkrieg Rob’ telt 248 bladzijden en kost 15 euro. Info en bestellen op Facebook.com/BlitzkriegRob1234.

(MF)