Raoul Servais is 90 jaar geworden en dat gaat niet ongezien voorbij. Hij werd onlangs nog ereburger van Oostende. Om zijn leven en zijn werk nog meer in de kijker te zetten, wijdt Mu.ZEE een volledige vleugel aan de animatiefilmmaker.

Servais is internationaal gerenommeerd en won twee keer de Gouden Palm in Cannes in de jaren zeventig en ook eens de Primo Premio op het festival van Venetië met zijn werk Chromophobia in 1966. Originele documenten, tekeningen en cellofaanprenten en uiteraard ook films zullen permanent te zien zijn in het museum. De vleugel moet ook een inspiratiebron gaan vormen voor jonge filmmakers.

Tegelijkertijd komt er ook een tijdelijke expositie met tekeningen en prenten van Léon Spilliaert onder de naam "De verzameling van de Koninklijke Bibliotheek Van België". De dienst Cultuur van de Stad Oostende werkte voor de samenstelling van de expo samen met het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België en laat uitzonderlijke werken voor drie maanden naar de Venetiaanse Gaanderijen overbrengen. Die tentoonstelling loopt tot 30 september.

(Belga)

Raoul Servais is 90 jaar geworden en dat gaat niet ongezien voorbij. Hij werd onlangs nog ereburger van Oostende. Om zijn leven en zijn werk nog meer in de kijker te zetten, wijdt Mu.ZEE een volledige vleugel aan de animatiefilmmaker. Servais is internationaal gerenommeerd en won twee keer de Gouden Palm in Cannes in de jaren zeventig en ook eens de Primo Premio op het festival van Venetië met zijn werk Chromophobia in 1966. Originele documenten, tekeningen en cellofaanprenten en uiteraard ook films zullen permanent te zien zijn in het museum. De vleugel moet ook een inspiratiebron gaan vormen voor jonge filmmakers. Tegelijkertijd komt er ook een tijdelijke expositie met tekeningen en prenten van Léon Spilliaert onder de naam "De verzameling van de Koninklijke Bibliotheek Van België". De dienst Cultuur van de Stad Oostende werkte voor de samenstelling van de expo samen met het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België en laat uitzonderlijke werken voor drie maanden naar de Venetiaanse Gaanderijen overbrengen. Die tentoonstelling loopt tot 30 september.(Belga)