Oostendse finaliste ‘Mijn keuken, mijn restaurant’ mag in de potten roeren in Aalst

Mira kookt ook geregeld thuis, in haar appartement in Oostende. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Ook de Oostendse Mira Ghyllebert en haar vriendin Ann-Sophie De Bock uit Overmere kijken reikhalzend uit naar de opening. “We hebben enorm afgeteld om opnieuw van start te kunnen gaan”, vertelt Mira. Samen met haar vriendin bemannen ze vanaf 9 augustus een oude elektriciteitscentrale in Aalst.

“Zowel Anne-Sophie als ikzelf waren superbenieuwd naar het pand waar we ons restaurant zouden uitbaten. Ook de coaching van de chefs is iets waar we bijzonder hard naar uitkeken. Het programma kon voor ons niet vroeg genoeg starten.”

Eigen toets

Mira en Anne-Sophie mochten hun pand in Aalst ondertussen al gaan bekijken. “We waren omvergeblazen”, lacht ze. “Zowel door de locatie op zich als door het restaurant. De voorbije dagen hebben we het pand onze eigen toets gegeven zodat het concept van ‘Vuur’ dat we bij het thuisrestaurant hadden, ook daar terugkomt. In de eerste plaats verwachten we om heel veel bij te leren. We willen de mensen die bij ons komen eten warm ontvangen. Ze moeten niet lekker hebben gegeten, maar er ook een goed gevoel aan overhouden”, aldus Mira.

Geen stress

Stress is naar eigen zeggen ook bij Mira en Anne-Sophie niet aanwezig. “We hebben de zenuwen goed onder controle”, lacht de Oostendse. “Maar uiteraard zal er op de eerste openingsdag wel gezonde stress aan te pas komen. Maar een goede voorbereiding en goede planning moet ons de focus helpen houden. Of we benieuwd zijn naar Oostende? Natuurlijk! Als echte Oostendse had ik heel graag bij Deborah en Jasmina gaan eten, net als bij de andere duo’s uiteraard. We zijn benieuwd hoe ze hun panden een persoonlijke toets hebben gegeven en ook voor welk menu ze hebben gekozen. We kunnen haast niet wachten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier