Isabelle Vandemaele is een actrice en woordkunstenares die vooral actief is in de toneelwereld, maar nu en dan verzilvert ze ook wel eens een tv-optreden. Als receptioniste in het programma 'De Sollicitatie' moet ze vragen stellen aan de 'sollicitanten' die aan het wachten zijn.

Atypische receptioniste

"Eind 2017 werd ik door de programmamakers gecontacteerd met de vraag of ik wou deelnemen aan de casting", vertelt Isabelle. "Eigenlijk vond ik dat wel vreemd, want ik had niet meteen de looks van een receptioniste (lacht). De programmamakers zochten blijkbaar een atypische receptioniste. Daarbij kreeg ik ook speciale kledij, wat flamboyanter dan je van een receptioniste zou verwachten."

'De Sollicitatie' is een realityprogramma waarbij werkzoekenden bij bedrijven gebracht worden die een openstaande vacature hebben.

"Het gaat dus allemaal om echte mensen die werk zoeken en om echte werkgevers", gaat Isabelle verder. "Er zijn maar twee acteurs die aan het programma deelnemen en dat zijn de twee receptionisten. Onze taak bestaat erin om de sollicitanten op te vangen en hen enkele vragen te stellen alvorens ze op sollicitatiegesprek kunnen. De meeste sollicitanten zijn ook erg nerveus, aan ons om hen op hun gemak te stellen."

Verborgen camera

Alle gesprekken worden met verborgen camera's gefilmd. "Op de duur denk je er zelfs niet meer aan dat er gefilmd wordt. We weten het wel maar zien het niet. Er wordt ook weinig tot niets geregisseerd. We moeten vooral onszelf zijn en de vragen aan de sollicitanten komen ook heel spontaan", aldus Isabelle.

In de eerste aflevering van 'De Sollicitatie' meteen twee grote namen in de bedrijfs- en tv-wereld. Vier mensen zullen er strijden om een plaats in de keuken van topchef Wout Bru in zijn restaurant in Durbuy: La Bru'sserie. Het restaurant kadert in het project van de bekende ondernemer Marc Coucke. Marc en Wout zoeken heel dringend gedreven keukenpersoneel. De kok, patissier of sommelier die hier een job krijgt, schrijft mee een stukje geschiedenis.

"Het was een unieke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Maar mijn hart blijft toch bij het theaterwerk. TV is leuk, maar ik geniet nog meer van direct contact, het applaus en de dankbaarheid van het publiek na een van mijn voorstellingen...", besluit Isabelle.

Af en toe doet Isabelle ook commercials. Vanaf april zal ze dan ook te zien zijn in een commercial van een bekende online winkel. Eerder was ze al te zien in commercials van Lidl, Circus en Fultium vitamine D.

'De Sollicitatie' is vanaf maandag 16 maart te zien op VIER om 21.30 uur. (JRO)

Isabelle Vandemaele is een actrice en woordkunstenares die vooral actief is in de toneelwereld, maar nu en dan verzilvert ze ook wel eens een tv-optreden. Als receptioniste in het programma 'De Sollicitatie' moet ze vragen stellen aan de 'sollicitanten' die aan het wachten zijn. "Eind 2017 werd ik door de programmamakers gecontacteerd met de vraag of ik wou deelnemen aan de casting", vertelt Isabelle. "Eigenlijk vond ik dat wel vreemd, want ik had niet meteen de looks van een receptioniste (lacht). De programmamakers zochten blijkbaar een atypische receptioniste. Daarbij kreeg ik ook speciale kledij, wat flamboyanter dan je van een receptioniste zou verwachten." 'De Sollicitatie' is een realityprogramma waarbij werkzoekenden bij bedrijven gebracht worden die een openstaande vacature hebben. "Het gaat dus allemaal om echte mensen die werk zoeken en om echte werkgevers", gaat Isabelle verder. "Er zijn maar twee acteurs die aan het programma deelnemen en dat zijn de twee receptionisten. Onze taak bestaat erin om de sollicitanten op te vangen en hen enkele vragen te stellen alvorens ze op sollicitatiegesprek kunnen. De meeste sollicitanten zijn ook erg nerveus, aan ons om hen op hun gemak te stellen."Alle gesprekken worden met verborgen camera's gefilmd. "Op de duur denk je er zelfs niet meer aan dat er gefilmd wordt. We weten het wel maar zien het niet. Er wordt ook weinig tot niets geregisseerd. We moeten vooral onszelf zijn en de vragen aan de sollicitanten komen ook heel spontaan", aldus Isabelle.In de eerste aflevering van 'De Sollicitatie' meteen twee grote namen in de bedrijfs- en tv-wereld. Vier mensen zullen er strijden om een plaats in de keuken van topchef Wout Bru in zijn restaurant in Durbuy: La Bru'sserie. Het restaurant kadert in het project van de bekende ondernemer Marc Coucke. Marc en Wout zoeken heel dringend gedreven keukenpersoneel. De kok, patissier of sommelier die hier een job krijgt, schrijft mee een stukje geschiedenis. "Het was een unieke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Maar mijn hart blijft toch bij het theaterwerk. TV is leuk, maar ik geniet nog meer van direct contact, het applaus en de dankbaarheid van het publiek na een van mijn voorstellingen...", besluit Isabelle.Af en toe doet Isabelle ook commercials. Vanaf april zal ze dan ook te zien zijn in een commercial van een bekende online winkel. Eerder was ze al te zien in commercials van Lidl, Circus en Fultium vitamine D. 'De Sollicitatie' is vanaf maandag 16 maart te zien op VIER om 21.30 uur. (JRO)