Oostends duo Bogaerts schreef met Omerta negende thriller

Auteur Willy Bogaerts ter hoogte van de 'blauwe villa' op de zeedijk in Raversijde. "Een gebouw met een verrassende geschiedenis", zo weet de schrijver. © Foto ML
Redactie KW

Met het verschijnen van Omerta is parttime aangespoelde Oostendenaar Willy Bogaerts, in coauteurschap met zijn zoon Steven, aan zijn negende spannende misdaadroman toe die zich deels in onze kuststad afspeelt.

Op een doordeweekse dag beweert een geheimzinnige man aan de telefoon dat hij voor sterreporter Zacharias Brecht de scoop van zijn leven heeft… Maar nog voor de onderzoeksjournalist de oproeper kan ontmoeten, wordt die dood aangetroffen op een zeedijkbank ter hoogte van de Oostendse Venetiaanse Gaanderijen. Gelukkig heeft hij voor Brecht een geheimzinnig dagboek nagelaten vol met formules en aantekeningen. Er ontstaat een nietsontziende jacht op dat boek, waarbij Oostende en vooral de alleenstaande roze villa in de duinen ter hoogte van Raversijde, in het boek de blauwe villa genoemd, een erg belangrijke locatie blijkt in een zaak waar de inzet leven of dood is. Zal Commissaris Bottu en de Oostendse hoofdinspecteur Boersma het mysterie kunnen ontrafelen voor er nog meer doden vallen?

Het nieuwste boek van het schrijversduo Bogaerts speelt zich af in de wereld van de onderzoeksjournalistiek, farmacologie en van het bier en de rum. Eerder schreven Willy en Steven Bogaerts samen aan de thrillers: Femmes fatales, Dodelijke begeerte, Pervers, Het intieme verlangen, Amnesia en Het escortmeisje. ‘Omerta’ ligt in de Standaard Boekhandels, de Carrefour, Corman en de gekende internetwinkels. Het telt 250 pagina’s en kost 18,95 euro of 8,95 euro als e-book.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier