Oostends auteur Onno Van Gelder Jr. houdt signeersessie in zijn thuisstad

Heel wat fans kwamen langs om hun boek getekend te zien door de Oostendse auteur. Naast auteur is Onno Van Gelder Jr. ook regisseur en auteur. © JRO
Redactie KW

Oostends Auteur Onno Van Gelder Jr. (54) hield zaterdagmiddag een signeersessie in de Standaard Boekhandel in de Kapellestraat in Oostende voor zijn nieuwste uitgave ‘Meneertje Wiegel’. Het is het tweede boek in een reeks van tien.

Het eerste kortverhaal van Onno’s hand werd ingestuurd voor een wedstrijd in Nederland, daarmee won hij meteen de publieksprijs. “Dat was een extra stimulans om verder te gaan”, vertelt de Oostendenaar. “Maar mijn eerste publicatie was echter pas in 2018. ‘Meneertje Wiegel’ is ondertussen het derde gepubliceerde boek van Onno’s hand.

“De eerste was een bundel met kortverhalen, het tweede was een kortnovelle en Meneertje Wiegel is een novelle. Het is het tweede in een reeks van een tiental boekjes”, legt Onno uit. “Het verhaal rond Meneertje Wiegel wordt langzaamaan opgebouwd. Pierre kan eindelijk vertellen over een gebeurtenis dat 40 jaar geleden plaatsvond. Door de flarden uit zijn verleden komt hij in het boek terecht in de wereld van zijn jongere ik. Jongensachtige nieuwsgierigheid, jeugdige verwondering en de terughoudende leefwereld van een dorp komen aan bod in het boek. Ik raad aan om het boek te lezen als je het volledige verhaal wil weten”, lacht Onno.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier