Oostendenaar tekent dj-contract bij label van Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike

Redactie KW

Aanstaande zomer is de deejay tevens te zien op de mainstage van Ostend Beach.

Onlangs tekende Oostendenaar en Dj/producer Gregory Delahaye een contract bij Armada Music onder de naam Greg Dela, het platenlabel die ook toppers zoals Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequenties herbergt.

Gregory (20) is een rasechte Oostendenaar. Als sinds hij het levenslicht zag is hij al gebeten door de muziekmicrobe. Op het moment van zijn eerste stappen stond hij als peuter al voor de televisie te dansen en mee te zingen. “Ik wou meestal geen speelgoed als het mijn verjaardag was of bij andere geschenkgelegenheden”, vertelt Gregory. “Ik koos dan voor een cd of iets dat met muziek te maken had. Op mijn tiende verjaardag kreeg ik van mijn nonkel heel wat cd’s met programma’s en enkele demo’s van programma’s om muziek te maken. Dat was het moment dat ik me echt in de muziekwereld zou verdiepen. Eveneens op mijn tiende kreeg ik mijn eerste installatie om zelf muziek te draaien. Hoewel ik niet meteen de ambitie had om er later effectief ook geld mee te verdienen is het toch eventjes anders uitgedraaid. Het werd een automatisme, meer en meer begon ik zelf muziek te maken. Niet dat het meteen om over naar huis te schrijven was, maar de basis was er.”

Laatst werd nog een plaat van mij gedraaid op EDC Las Vegas, een super groot festival

“Op mijn 15de ging ik meer de professionelere toer op, ik begon dan ook met draaien op feestjes en in clubs. Ik merkte ook op dat mijn eigen producties steeds beter werden, op die manier werkte ik mezelf meer en meer naar boven. Bij elke productie of deejay-set gaf ik het beste van mezelf in de hoop dat mensen het goed vonden. Na een tijdje begon ik steeds meer te releasen op betere labels en grotere feesten. Ik ben vaak te vinden op muziekbeurzen om mijn eigen netwerk te vergroten en om mijn muziek aan verschillende labels te laten horen, op die manier kon ik de laatste jaren veel contacten leggen in de muziekwereld. Sinds drie jaar ontvang ik ook veel support van andere artiesten, mijn platen en edits worden meer en meer gedraaid door grote artiesten. Laatst werd nog een plaat van mij gedraaid op EDC Las Vegas, een super groot festival. Zelfs in clubs in Taiwan en Miami waren al verschillende platen van mij te horen, mijn muziek wordt dus opgepikt. Dit jaar moest ik van fulltime werken naar parttime gaan opdat ik mijn focus volledig op de muziek zou kunnen leggen, mijn beste beslissing ooit. Ook heb ik sinds dit jaar een management in boekings en social media, wat me enorm vooruit heeft geholpen.”

Twee maanden geleden kreeg Gregory een goed contact met Dirtcaps, hij stuurde wat demo’s op voor Klash Records dat net was opgestart. Wat Greg niet wist was dat Klash Records onder Armada Music viel, het label van artiesten zoals Armin Van Buren, Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequenties. “De jongens van Dirtcaps vonden mijn plaat heel goed mits enkele kleine aanpassingen, waarna ik de vraag kreeg om een contract te tekenen. Ik wist niet wat ik hoorde. Het moment van de ondertekening was voor mij een emotioneel moment, was dit de start van mijn carrière als Dj? Daar leek het wel op. Als ik aan een plaat werk probeer ik telkens ‘out of the box’ te denken. Mijn plaat ‘Outer Space’ is daar een goed voorbeeld van. Het is een mix van futuristische, ongehoorde dingen die mijn sound weergeven. De bedoeling is dat mijn eigen sound en gevoel herkend worden. De plaats is ook gepubliceerd door ‘Cloud 9’, publishing agency van Armada Music. De bedoeling is natuurlijk om na verloop van tijd fulltime met mijn muziek bezig te zijn. Er staat alvast een druk jaar voor de deur, maar ik kan voorlopig nog niet veel zeggen. Wat ik wel kwijt kan is dat ik super trots ben dat ik eindelijk dat contract binnen heb, tenslotte is het ieders droom om ooit als DJ een contract binnen te rijven. Dit is pas het begin”, besluit Gregory.

(JRO)