Oostendenaar Piv Huvluv toert komende zomer door Vlaanderen in beperkte kring

© Benny Proot
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Met de zomer voor de deur geeft de Oostendse stand-up comedian Piv Huvluv het startschot voor ‘De Grote Bubbel Zomertour’ van 1 juli tot 14 augustus. De zomertour is gemaakt om voor kleinere groepen te spelen.

Piv Huvluv behoort tot het rijtje pioniers van de stand-up in Vlaanderen. Samen met Raf Coppens, Nigel Williams en Bert Kruismans trok de Oostendenaar 22 jaar geleden op tournee als het Bonjour Micro-collectief. Sindsdien toert Piv ononderbroken in culturele centra in Vlaanderen. Hij is ook de enige Vlaamse stand-up comedian die voorstellingen bedenkt en speelt voor volwassenen en voor kinderen. Hij maakte al vier jeugdtheaterproducties die ook met veel succes toeren in culturele centra.

Met zijn aangepaste coronaversie brengt hij voor een beperkt publiek de show ‘De Vinylvreter’. Wie Piv Huvluv al langer kent weet dat hij vinylplaten verheven heeft tot zijn idioom. Tijdens de show wordt hij losgelaten in zijn gigantisch collectie. Hij vertelt er hoe zijn uitgebreide muzieksmaak ontwikkelde en grasduint in het kleurrijke hoezenarsenaal van oude en nieuwe platen. Nog in de show dist hij anekdotes op over geestverruimende muzikale ontdekkingen, (on)volledige collecties, verpletterende concerten, verdoken signeersessies, zijn verzamelwoede en onbetwistbare collectors items. Piv is bezeten van muziek en dat is in de show duidelijk te merken. Piv brengt in de show de soundtrack van zijn leven.

Maximum 50 personen

‘De Vinylvreter’ brengt één uur Vinylvreter-comedy en anderhalf uur toffe 45 toeren-singletjes als achtergrond bij de après-comedy. Piv komt aan huis. Dat kan in je tuin zijn, op je terras of onder je shelter. Bij minder goed weer kan het in je tent, woonkamer of garage. Er geldt wel een maximum van 50 personen. Technisch gezien heb je enkel een stopcontact nodig. Voor de rest zorgt Piv.

Info via info@xlp.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier