Oostendenaar Bas Bulteel stelt debuutplaat voor met ‘Wasdaman’

De vijfkopige band gaf een mini-optreden in Kaap/Vrijstaat O. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Kaap/Vrijstaat O. in Oostende werd donderdagavond de debuutplaat van Wasdaman voorgesteld. De plaat verschijnt op vrijdag 4 oktober officieel op het W.E.R.F Records label.

Frontman van Wasdaman en Oostendenaar Bas Bulteel sleepte in 2015 nog de Klara-prijs in de wacht met zijn debuut-CD ‘Coming Home’ voor de beste CD in de categorie jazz. Wasdaman toont dan weer een totaal andere kant van de Oostendse pianist. “De vinylplaat is een specialeke”, lacht Bas. “De muziek houdt het midden tussen progressieve rock, hedendaagse jazz en is doorspekt met invloeden uit de wereld van de elektronica. Daarnaast is de sound van de groep erg energiek, ritmisch en met duidelijke knipogen naar het werk van o.a. Zappa, King Crimson en de elektrische periode van Miles Davis.” ‘Storm In A Cup Of D Prelude – Scream Of The Blue Turtle’ is er zeker eentje om naar uit te kijken.

Een fervent loper als hij is, wou de Oostendenaar zijn twee grote passies koppelen aan elkaar. Hij nodigde fans van zijn muziek uit om samen met hem en de rest van de vijfkoppige band een loopparcours af te leggen doorheen Oostende. Bij aankomst in Kaap/Vrijstaat O. werden de lopers getrakteerd op een mini-optreden van de band. Daar werd meteen ook de nieuwe vinylplaat voorgesteld.

Vanaf vrijdag 4 oktober is het debuutalbum van Wasdaman te koop in de platenzaak. Het wordt uitgebracht onder label van W.E.R.F. Records. In 2020 toert Wasdaman door elke provincie van ons land. Wie de band live aan het werk wil zien kan op zaterdag 19 oktober terecht in De Leest in Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier