In boekhandel Corman werd in bijzijn van Arno himself het boek voorgesteld. Cultuurjournalist Claude Blondeel, Brusselaar maar ook verslingerd aan Oostende, pende in 224 pagina's het verhaal neer van zestig mensen die zoals Blondeel zelf niet konden weerstaan aan Oostende. Het boek draagt hij op aan zijn vriend Arno. "Het is pas door in Brussel te gaan wonen, dat ik begreep hoe kosmopolitisch Oostende altijd al was", zei Arno.

Arno kreeg een geschenk. © GLO

De cover werd gemaakt door Herr Seele, die zich liet inspireren door 'De intocht van Jezus Christus te Brussel', het kunstwerk van James Ensor. Radiopresentator Ronald Verhaegen heeft acht podcasts rond het boek gemaakt. Deze zijn vanaf vandaag wekelijks te beluisteren via www.visitoostende.be/podcasts.

Tijdens de boekvoorstelling kreeg Arno nog een leuke verrassing. Zijn jeugdvriend Roland Robaey, die hij al vijftig jaar niet meer had gezien en met wie hij zijn eerste concert in Oostende speelde, kwam hem verrassen met het schilderij van de cover van het boek én een saxofoonconcert.

Het boek is vanaf dinsdag te koop in de boekhandel, telt 224 bladzijden, is uitgegeven bij Lannoo en kost 19,95 euro.

In boekhandel Corman werd in bijzijn van Arno himself het boek voorgesteld. Cultuurjournalist Claude Blondeel, Brusselaar maar ook verslingerd aan Oostende, pende in 224 pagina's het verhaal neer van zestig mensen die zoals Blondeel zelf niet konden weerstaan aan Oostende. Het boek draagt hij op aan zijn vriend Arno. "Het is pas door in Brussel te gaan wonen, dat ik begreep hoe kosmopolitisch Oostende altijd al was", zei Arno.De cover werd gemaakt door Herr Seele, die zich liet inspireren door 'De intocht van Jezus Christus te Brussel', het kunstwerk van James Ensor. Radiopresentator Ronald Verhaegen heeft acht podcasts rond het boek gemaakt. Deze zijn vanaf vandaag wekelijks te beluisteren via www.visitoostende.be/podcasts.Tijdens de boekvoorstelling kreeg Arno nog een leuke verrassing. Zijn jeugdvriend Roland Robaey, die hij al vijftig jaar niet meer had gezien en met wie hij zijn eerste concert in Oostende speelde, kwam hem verrassen met het schilderij van de cover van het boek én een saxofoonconcert.