Ook patiëntjes op kinderafdeling AZ Groeninge genieten mee van kunstenfestival

Redactie KW

Na een succesvolle test in het najaar, wordt opnieuw een voorstelling gelivestreamd naar de kinderafdeling van AZ Groeninge in Kortrijk. Ditmaal kiezen we voor de voorstelling ‘Fragile’ van de Franse compagnie Le clan des Songes. Zo krijgen kinderen in het ziekenhuis ook de kans om Spinrag, het kunstenfestival in de krokusvakantie, mee te maken.

De opbrengst van de Sinterklaasshows gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar werd de opbrengst besteed aan de live-uitzending (met herhaling) van de sintshow in de kamers van de verpleegeenheid kindergeneeskunde in het AZ Groeninge. De mogelijkheden die toen voor het eerst met succes getest werden, gebruikt het ziekenhuis nu opnieuw.

De voorstelling ‘Fragile’ vindt plaats op woensdag 14 februari om 14 uur en is volledig uitverkocht. Op hetzelfde moment genieten de kinderen van de kinderafdeling helemaal live dezelfde voorstelling. De beeldende voorstelling leent zich perfect tot livestream omdat deze gebaseerd is op een animatiereeks ‘La Linea’ uit de jaren 80. De reacties uit de zaal worden ook opgenomen in de livestream. Zo proberen we de ervaring zo écht mogelijk te maken.

“Schouwburg Kortrijk zoekt actief naar manieren om de schouwburgdeuren open te gooien. Ook digitaal”, legt schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA) uit. “Via die weg kunnen kinderen vanuit hun bed Spinrag mee beleven. Een livestream vervangt uiteraard de échte live-ervaring niet, maar het wordt ook voor hen een echte voorstelling met affiche op maat.”

In ‘Fragile’ vertrekt een bijzonder mannetje met slobberbroek en hoed, in zijn eentje op pad. Zijn enige reisgezel: een koffer vol magie en verwondering. Zijn avontuurlijke reis verloopt – letterlijk – over één lijn. Soms is die lijn recht, soms hobbelig, soms onderbroken, soms grillig maar ze is voortdurend in verandering. In ‘Fragile’ stap je mee in een verrassende wereld waar na elke overwinning een gelukzalig gevoel opborrelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier