Ook Cultuurcentrum Brugge viert Raymonds zeventigste verjaardag met bijzondere concerten

© (Foto Belga)
Redactie KW

Op vrijdag 14 februari 2020 viert Vlaanderens bekendste Valentijnskind zijn zeventigste verjaardag. Dit gebeurt met een bijzonder optreden van De jongen uit Schaarbeek in De Roma in Borgerhout, een district van de stad Antwerpen. Een week later zet het Cultuurcentrum Brugge de ingeweken Brugse grootmeester tweemaal op het podium van de Stadsschouwburg.

Brugse en bij uitbreiding West-Vlaamse liefhebbers van Raymond van het Groenewoud hoeven niet naar Antwerpen af te reizen om diens verjaardagsconcert bij te wonen. Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari 2020 treedt hij immers ook voor het voetlicht in de Stadsschouwburg van Brugge, de prachtige bonbonnière die 150 jaar bestaat. Nog een viering in het verschiet.

Om het feest rondom Raymonds zeventigste verjaardag extra glans te geven, staat er heel wat op stapel. Het productiehuis Noxville maakt voor VRT en NPO – de Nederlandse omroep – een tweedelige documentaire, die volgend jaar in februari wordt uitgezonden op ÉÉN in Vlaanderen en in de prachtige documentairereeks ‘Het Uur van de Wolf’ in Nederland.

Er verschijnt ook een nieuw album en een speciaal fotoboek, geselecteerd uit Raymonds privé-archief en aangevuld met anekdotes recht uit zijn spitsvondige pen.

Als kers op de taart plant van het Groenewoud een aantal unieke concerten met extra muzikanten. In de Stadsschouwburg in Brugge speelt Raymond (zang, gitaar en keyboards) samen met Rik Aerts (zang en gitaar), Mich Verbelen (bas), Cesar Janssens (drums) en Bram Weijters (keyboards en percussie). Ook Carlo Nardozza (trompet) en Stefan Bracaval (fluit) zullen van de partij zijn. Samen vormen ze een bescheiden blazerssectie. “Er staat ook videomapping op het programma”, weet men bij het Cultuurcentrum Brugge. “Hierbij wordt historisch en recent beeldmateriaal van Raymond geprojecteerd tijdens het concert. Die beelden nemen je als toeschouwer mee doorheen het leven van de zanger.”

(SVV)

Tickets voor de Brugse verjaardagsconcerten kun je vandaag al aanschaffen via www.ccbrugge.be/presale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier