Om de komende honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen te vieren, organiseert Oudenaarde - in samenwerking met het UCI - sinds donderdag tot en met morgen het World Press Cycling Championships, zeg maar het WK wielrennen voor journalisten. Op zaterdag vond het WK tijdrijden plaats. Daarin greep Tom Vandenbussche (29), wielerredacteur van Krant van West-Vlaanderen, de wereldtitel. Hij toonde zich de snelste van de 102 deelnemers, die uit alle hoeken van de wereld kwamen.

21 seconden

Het parcours van de tijdrit was 23 km lang, waarbij de Oude Kwaremont beklommen moest worden. Tom Vandenbussche, afkomstig uit Assebroek maar nu wonend in Roeselare, startte als derde laatste. Aan de finish bleek hij 21 seconden sneller dan zijn dichtste concurrent, de Spanjaard José Vincente Gisbert. De Belg Arno De Wispelaere verzekerde zich van het brons. Tom Vandenbussche legde het parcours af in 33'12" en haalde een gemiddelde van 41,56 km/u.

"Moorddadig parcours"

"Wereldkampioen tijdrijden! Maar wat een moorddadig parcours. Ik heb alles moeten geven, zelfs een vermogensrecord moeten trappen, om deze titel te grijpen", was de eerste reactie van Tom Vandenbussche, die in zijn vrije tijd een fanatieke duatleet en triatleet is. "De wind, draaien en keren, de Oude Kwarement: het was heftig. Constant werd je ritme gebroken."

Tom Vandenbussche, met naast hem de Spanjaard José Vincente Gisbert en de Belg Arno De Wispelaere. (Foto ON)

Na de finish vond een heus WK-ceremonie plaats, waarbij het Belgisch volkslied weerklonk voor de wielerredacteur van Krant van West-Vlaanderen. De Assebroeknaar kreeg zijn trui en medaille uit handen van een andere West-Vlaamse wereldkampioen: Freddy Maertens.

Morgen dubbelslag?

Morgen, zondag 20 september, vindt in en rond Oudenaarde een WK wielrennen op de weg plaats. Ook daarin komt Tom Vandenbussche aan de start. We duimen alvast voor een dubbelslag voor onze collega.

(Olivier Neese)

Volledige uitslag >> http://www.startracking.be/Ranking/RankingList?eventID=236

Om de komende honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen te vieren, organiseert Oudenaarde - in samenwerking met het UCI - sinds donderdag tot en met morgen het World Press Cycling Championships, zeg maar het WK wielrennen voor journalisten. Op zaterdag vond het WK tijdrijden plaats. Daarin greep Tom Vandenbussche (29), wielerredacteur van Krant van West-Vlaanderen, de wereldtitel. Hij toonde zich de snelste van de 102 deelnemers, die uit alle hoeken van de wereld kwamen.21 secondenHet parcours van de tijdrit was 23 km lang, waarbij de Oude Kwaremont beklommen moest worden. Tom Vandenbussche, afkomstig uit Assebroek maar nu wonend in Roeselare, startte als derde laatste. Aan de finish bleek hij 21 seconden sneller dan zijn dichtste concurrent, de Spanjaard José Vincente Gisbert. De Belg Arno De Wispelaere verzekerde zich van het brons. Tom Vandenbussche legde het parcours af in 33'12" en haalde een gemiddelde van 41,56 km/u."Moorddadig parcours""Wereldkampioen tijdrijden! Maar wat een moorddadig parcours. Ik heb alles moeten geven, zelfs een vermogensrecord moeten trappen, om deze titel te grijpen", was de eerste reactie van Tom Vandenbussche, die in zijn vrije tijd een fanatieke duatleet en triatleet is. "De wind, draaien en keren, de Oude Kwarement: het was heftig. Constant werd je ritme gebroken."Na de finish vond een heus WK-ceremonie plaats, waarbij het Belgisch volkslied weerklonk voor de wielerredacteur van Krant van West-Vlaanderen. De Assebroeknaar kreeg zijn trui en medaille uit handen van een andere West-Vlaamse wereldkampioen: Freddy Maertens.Morgen dubbelslag?Morgen, zondag 20 september, vindt in en rond Oudenaarde een WK wielrennen op de weg plaats. Ook daarin komt Tom Vandenbussche aan de start. We duimen alvast voor een dubbelslag voor onze collega.(Olivier Neese)Volledige uitslag >> http://www.startracking.be/Ranking/RankingList?eventID=236