God was de organisatoren gelukkig gunstig gezind. Dat kan ook niet anders want al 31 jaar schrijdt de processie op 15 augustus door het dorpscentrum van Leffinge. Ook nu waren er heel wat kijklustigen op de plechtigheid. De heilige mis was de officiële opening van de optocht. Traditiegetrouw werden verschillende taferelen uit het leven van de Heilige Maagd Maria uitgebeeld.

© LCAM

Men heeft in Leffinge zelfs een relikwie van Onze Lieve vrouw Maria. Er wordt steeds veel werk gestoken in de processie. De kleding en de wagens werden zorgvuldig uitgekozen, op naar volgend jaar!" vertelt Ingrid Lava fiere voorzitster. Aansluitend aan de processie vonden ook de Patersfeesten plaats. Verschillende abdijbieren werden gedegusteerd.

© Luc Cassiman

(RDB-foto LC)

God was de organisatoren gelukkig gunstig gezind. Dat kan ook niet anders want al 31 jaar schrijdt de processie op 15 augustus door het dorpscentrum van Leffinge. Ook nu waren er heel wat kijklustigen op de plechtigheid. De heilige mis was de officiële opening van de optocht. Traditiegetrouw werden verschillende taferelen uit het leven van de Heilige Maagd Maria uitgebeeld. Men heeft in Leffinge zelfs een relikwie van Onze Lieve vrouw Maria. Er wordt steeds veel werk gestoken in de processie. De kleding en de wagens werden zorgvuldig uitgekozen, op naar volgend jaar!" vertelt Ingrid Lava fiere voorzitster. Aansluitend aan de processie vonden ook de Patersfeesten plaats. Verschillende abdijbieren werden gedegusteerd. (RDB-foto LC)