Ontdek het nieuwe cultuurseizoen wandelend in Deerlijk en Sint-Lodewijk

Schepen van Cultuur Regine Rooryck en diensthoofd cultuur en toerisme Freek Depraetere stellen het nieuwe cultuurseizoen voor tijdens ontdekkingswandelingen in Deerlijk en Sint-Lodewijk. © DRD
Redactie KW

Even proeven van het nieuwe cultuurseizoen 2020-2021? Dat kan tijdens twee ontdekkingswandelingen in Deerlijk en Sint-Lodewijk. Een origineel initiatief waarbij cultuur en toerisme hand in hand gaan.

“Het zijn vreemde tijden en dat geldt zeker voor de culturele sector”, stelt schepen van Cultuur Regine Rooryck. “Ook onze ticketverkoop passen we daarom een beetje aan. Ons team heeft niet stilgezeten en stelde zoals elk jaar een gevarieerd seizoensprogramma samen. Door de coronacrisis werken we voor het seizoen 2020-2021 met een reserveringssysteem zonder al onmiddellijk te moeten betalen. Vanaf de laatste week van augustus sturen we dan een betalingsverzoek.”

Mochten we genoodzaakt zijn om onze zaalcapaciteit te beperken, dan krijgen de klanten die eerst tickets bestelden voorrang. We hopen dat niet te moeten doen en dat we met een volle zaal kunnen werken. Het moet uiteraard verantwoord blijven. We mikken in d’Iefte wel vaak op kleinere settings maar moeten hoe dan ook blijven afwachten. Het voelt allemaal wat vreemd aan. De nieuwe stoelen in het ontmoetingscentrum zijn door de covid-19-perikelen nog maar één keer bezet geweest en dat was tijdens een theatervoorstelling van het toneelgezelschap Die Ghesellen.”

Gevarieerde mix

“Van het voorziene programma zijn er vier evenementen gewijzigd“, gaat diensthoofd cultuur en toerisme Freek Depraetere voort. “Het optreden van Willem Vermandere werd definitief gecanceld en drie andere producties, comedian Pieter Verelst, de familievoorstelling De Koning zonder schoenen van 4Hoog en het optreden van Begijn Le Bleu, kregen een nieuwe datum in het najaar.”

“Ons nieuwe programma lag al vast toen de coronacrisis uitbrak. We hebben gezocht naar een evenwichtig en uitdagend aanbod, waarbij alle leeftijdscategorieën, jong en minder jong, aan hun trekken komen. Deze mix hebben we ook doorgetrokken in de artiesten die ons podium het komende seizoen zullen bestijgen. We stelden een aanbod samen van gevestigde waarden en aankomend talent.”

Op ontdekking

Vanaf 1 juni kan je tickets reserveren tegen vroegboektarief. De vroegboekkorting is geldig tot en met 14 juni. Vanaf 15 juni is de standaardprijs van toepassing. Er snel bij zijn, is de boodschap. Wie op een originele en actieve manier wil kennismaken met het nieuwe seizoensprogramma, kan opteren voor ontdekkingstochten in Deerlijk van 7 km en in Sint-Lodewijk van 6 km.”

“Op verschillende plaatsen tijdens de wandeling is het de bedoeling met de smartphone de QR-code te scannen en zo krijg je een voorsmaakje van ons aanbod. Het traject van de wandelingen op de kaart kan je op papier verkrijgen of downloaden van onze website. Je proeft niet alleen van het nieuwe cultuurseizoen, maar wordt, vaak langs trage wegen, geconfronteerd met enkele verrassende zaken.” (RD)

Info: Dienst cultuur en toerisme, 056 71 89 81 en cultuur@deerlijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier