Hoop is een lichtje in de nacht, dat vandaag moed geeft en morgen kracht. Terwijl de wetenschappers gezamenlijk koortsachtig op zoek zijn naar een vaccin om ons uit het coronamoeras te trekken, slaagt Gilles De Coster er op zijn eentje in al onze hartjes alvast een paar tellen sneller te doen slaan. De Mol komt volgend jaar zeker terug!

Vanaf woensdag 1 juli kan je op de Zeedijk in Blankenberge terecht voor een virtual reality-ervaring die in het teken staat van De Mol. Beroof een museum, maak een helikoptervlucht en ontmasker mee De Mol. Wij gingen al een kijkje nemen.

Een uniek Molseizoen, met een West-Vlaams accentje, kreeg tijdens de laatste aflevering een waardig slot. In plaats van een gezellige samenkomst in een chique restaurant kregen we een onuitgegeven reünie met iedere kandidaat in zijn/haar kot. Onze wekelijkse afspraak op zondag met al deze lachende gezichten gaan we echt missen! In mijn laatste artikel ga ik dieper in op enkele molacties en verborgen hints.

Vorige week vielen in het Griekse vissersdorpje Pachi alle maskers af. Na een avontuur van 19 intense dagen kreeg tv-kijkend Vlaanderen te zien dat studente Alina ons al die tijd bij de neus genomen had en kroonde bankbediende Jolien uit Ingelmunster zich tot verdiende winnares, die 22.835 euro mee naar huis nam! Het werd een zinderende finale, een mooie afsluiter van het spelprogramma waarin 10 reisgenoten opdrachten uitvoeren om geld in de pot te krijgen en tegelijkertijd speuren naar de saboteur.

Het doek is gevallen, we weten eindelijk het antwoord op de vraag die ons al wekenlang bezighield. De allerjongste deelnemer van de groep is de Mol! Tijdens een werkelijk adembenemende finale kwam de Mol bovengronds en ontving de winnaar een vette cheque van 22.835 euro. Jolien uit Ingelmunster won op een fantastische manier en in een schitterend kader de geldpot, terwijl advocaat Bart de kandidaat was die met lege handen achterbleef. Wat een mooie afsluiter van een fantastisch Grieks avontuur, een formidabel seizoen!

Na een zenuwslopende finale mag Jolien Derck (25) uit Ingelmunster zich kronen tot winnaar van De Mol. Wekenlang speelde ze een ijzersterk spel dat haar nu ook nog eens 22.835 euro oplevert. "Ik heb écht getwijfeld tot op het laatste."

Alle groene en rode schermen worden na deze aflevering veilig opgeborgen, want de 'gewone' afleveringen van het Vier-programma De Mol zitten erop. Vanavond kwamen ze nog met 4 aan de start, terwijl er slechts 3 plaatsjes beschikbaar zijn voor de grote finale. Om daar te raken moeten de kandidaten nog eens alles uit de kast halen. Jolien en Bart zullen de daaropvolgende morgen ontwaken met zware kuiten, terwijl Christian een Spartaanse pijl te verwerken kreeg. Klein bier in vergelijking met wat jullie mollenvanger op zijn bord kreeg, want het rode scherm voor Christian kwam aan als een mokerslag!

De 'blijf in uw kot'-oproep van de overheid zorgt ervoor dat de afleveringen van 'De Mol' op Vier nog méér dan anders massaal bekeken worden. Het resultaat is dat ik de laatste weken heel veel reacties krijg van vrienden en kennissen met hun verdenkingen, gevolgd door de onvermijdelijke vraag waarom ik in godsnaam Christian blijf aanwijzen als mijn Mol.