Olivier Deschacht: “Mocht Annelien mij bedriegen, ik denk dat ik het haar zou kunnen vergeven”

© BELGA
Redactie KW

De liefde tussen de verdediger van Anderlecht en de ex-Miss België en presentatrice uit de Westhoek is nog altijd groot.

Elke week strikt Stephanie Coorevits een bekende man voor een interview in Krant van West-Vlaanderen. Over de liefde en alles daarrond. Deze week zocht ze het bij haar schoonbroer Olivier Deschacht, de vriend van Annelien Coorevits. Dat zorgde voor enkele opmerkelijke ontboezemingen.

Zo vroeg ze zich af of het over en uit zou zijn tussen de twee, als zou blijken dat Annelien hem had bedrogen. Neen dus, zo leren we deze week in Krant van West-Vlaanderen. “Ik denk het niet. Ik ben een trotse man, maar ik denk dat ik het haar zou kunnen vergeven“, vertelt hij. “Ik kán niet zonder Annelien. Mocht ze een fout maken en ze kan die uitleggen, dan denk ik niet dat het tot een scheiding zou leiden. Ik zou er alleen maar mee in mijn eigen vingers snijden. Ik zou uit trots kunnen weggaan van haar, maar ik weet dat ik dan de rest van mijn leven zou afzien van die beslissing, omdat ik éigenlijk bij haar wil zijn. Soms moet je die trots opzijzetten en je hart volgen. Dit gezegd zijnde hoop ik natuurlijk dat het nooit zover zal komen…”

Carrière op de eerste plaats

Nee, dan heeft Olivier het toch duidelijk meer voor een eenvoudige, monogame relatie. “Dat is toch het plan, hé? Of het haalbaar is, dat kan je nooit met zekerheid zeggen. Elke relatie kent haar ups en downs. Stel, je zit net in een slechte periode, je gaat uit en een mooie vrouw werpt zich bijna op je, dan hoop ik dat ik daaraan kan weerstaan. Ik hoop dat Annelien dat ook kan.”

Trouwen zou kunnen helpen? Of zit dat er niet in? “Mijn carrière komt voorlopig nog op de eerste plaats”, houdt Deschacht de boot af. “Als ik ga trouwen, dan wil ik de tijd nemen om dat goed te plannen, om daar een hele mooie dag van te maken. Momenteel heb ik daar geen tijd voor. Het lijkt me ook wel tof mochten de kinderen die dag bewust kunnen meemaken en Luìs is nu nog iets te klein. Maar ik denk er natuurlijk wel over na.”

(SC/FJA – Foto a-Belga)

Het volledige interview lees je deze week in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier