Officiële opening van expo KUNST.fair in Veurne

Op de foto zie je Vadim Vosters en schepen van Cultuur, Nathalie Delva, aan de bankettafel, gehuld in de duistere sfeer met lichteffecten. © Foto CCV
Redactie KW

Vrijdag 11 december opende schepen Nathalie Delva, in het bijzijn van burgemeester Peter Roose, om 16 uur officieel de expo KUNST.fair in het bezoekerscentrum van Toerisme Veurne. Deze expo is het resultaat van 150 leerlingen, uit elf klassen van vijf verschillende lagere scholen, die hun creativiteit bundelden.

Hun kunstwerken moesten een combinatie zijn van duurzaamheid en fair trade. Dit project kon tot stand komen door een samenwerking van de cultuurdienst van Veurne, de Veurnse scholen, Djapo, Oxfam Wereldwinkel Veurne en de provincie West-Vlaanderen.

Deze opening betekende tegelijk ook het startschot van het jaarlijkse kunstproject ‘Toeren en Loeren’, Kunst in de stad Veurne. Vadim Vosters, kunstenaar te gast, stelt er zijn prachtige kunstwerk ‘Smoke-Filled Hearth’ tentoon in het Spaans Paviljoen, hoek Ooststraat-Noordstraat. Aan de hand van projecties, aangepast aan de locatie en met maar liefst zestien projectoren geprojecteerd, een duistere sfeer, spots, lichteffecten, rook, … creëert Vadim er een unieke en mysterieuze sfeer. Een onvergetelijke ervaring verzekerd.

Maar daarnaast stellen, zoals gewoonlijk, ook heel wat plaatselijke kunstenaars, zoals Lut Lemaire, Knut Kersse, Franky Leune, Monique Mol, Rita De Hollander, …, hun eigen werken/verzamelingen voor. Neem zeker een kijkje op www.toerenenloeren.be voor meer info en een plan met alle locaties.

(CCV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier