OC Kleine Beer krijgt nieuwe ledverlichting

Redactie KW

De spotlights van de theaterzaal van OC De Kleine Beer waren na vijftien cultuurseizoenen aan vervanging toe. Bij de vernieuwing wordt overgeschakeld naar ledverlichting, wat een besparing van 80% op de energiefactuur zal betekenen.

Sinds maart sloot het Beernemse ontmoetingscentrum De Kleine Beer noodgedwongen haar deuren door de coronamaatregelen. Intussen werkten de techniekers aan een stappenplan om in vijf jaar tijd de halogeenverlichting te veranderen in ledverlichting.

Meerjarenplan 2020-2025

De ‘verledding’ van de lampen in OC De Kleine Beer maakt deel uit van het meerjarenplan 2020-2025. De eerste stap in het vernieuwingsproces is intussen gezet. De gemeente kocht acht nieuwe ledspots aan. Ook de installatie van de spots is al achter de rug.

“Het stappenplan houdt rekening met het budget en de werkbaarheid tijdens de omschakeling naar ledlampen”, vertelt schepen van Cultuur Patricia Waerniers (CD&V). “Er is namelijk een periode waarin zowel halogeenlampen als ledlampen zullen werken. De spots die nu al werden vervangen, waren het dringendst aan vervanging toe.” De volgende fase begint in 2021. Dan worden elf profielspots in de zaalbrug vervangen. Eens alle spots vervangen zijn, bespaart de gemeente met de nieuwe ledlichten zo’n 80% op de totale energiefactuur. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier