Norah (10) danst mee in ‘Annie’: “Mijn vriendinnen hebben al beloofd om te komen kijken”

Norah Vandenbogaerde danst mee in de musical Annie. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Music Hall brengt vanaf 14 november de avonturen van het weesmeisje Annie op de planken. In deze nieuwe Vlaamse musicalversie van de klassieker spelen tien kinderen een weeskindje naast Annie. Een van hen is Norah Vandenbogaerde (10) uit Kortrijk. Zij is de enige West-Vlaamse in de kindercast.

Dat Josefien Derijcke (12) en Chaya Van Mol (12) dit najaar afwisselend in de huid van het pittige weesmeisje Annie zullen kruipen, werd eerder al bekendgemaakt. Nog tien kleine sterren kregen via audities de kans om naast Annie te schitteren als weeskindje. Een van hen is de 10-jarige Norah Vandenbogaerde uit Kortrijk. Zij is de dochter van Fabrice en Isolde Demeyere en de zus van Kobe. In september gaat Norah naar het zesde leerjaar in VBS Pius X in Kortrijk. “Mijn klasvriendinnen hebben allemaal beloofd te komen kijken”, glundert ze.

Norah volgt al drie jaar zangles en heeft al zeven jaar balletervaring, waaronder één jaar professionele balletopleiding bij de Youth Ballet Academy van Balletschool Raymonda in Deerlijk. Deze Academy staat onder leiding van danspedagoge-choreografe Wendy Demeyere. “Dat is mijn meter. Het is daarom dat ik ballet volg in Deerlijk en niet naar een school in Kortrijk ga”, verklapt Norah.

Norah.
Norah.© JVGK

“Ik dans graag ballet, het laat je mooi bewegen. Soms is het wel wat moeilijk met die pointe in de top van de schoen. Ik zing ook zeer graag. Ik ken de musical Annie al langer en zing altijd mee met de dvd.” De bijrol in Annie wordt voor Norah haar eerste rol in een professionele productie. Zij werd geselecteerd uit 180 kandidaatjes.

Een echte jury

Alles begon met het maken van een clip. “We moesten twee nummers kiezen uit de musical en die zingen. Ik koos Morgen. We hebben de clip opgenomen in de dansschool. Na enkele dagen kwam er al nieuws dat ik naar de volgende ronde mocht”, vertelt Norah enthousiast. “Daarna mochten we enkele keren op auditie in Antwerpen. We moesten de twee liedjes van buiten kennen, in een groepje zingen en een stukje uit de musical acteren. Daarna leerden we allemaal samen een dansje.”

Uiteindelijk mocht Norah naar een volgende auditie. “We waren toen nog met zestien van wie er twaalf geselecteerd zouden worden. Ik moest nog een liedje leren en voor een echte jury brengen.” Norah belandde bij de laatste twaalf en kreeg een bijrol als weeskindje naast Annie. “Wat ik precies moet doen weet ik nog niet. Het wordt zeker zingen en dansen. Ik ben echt blij, het is fantastisch. Ik zie het echt zitten”, zegt Norah stralend.

Vanaf 4 september volgen er een maand lang twee dagen in de week repetities, daarna zelfs nog meer. De nieuwe Vlaamse musicalversie van deze gekoesterde Broadway-klassieker zal spelen in Kursaal Oostende van 14 tot en met 17 november, in Capitole Gent van 20 tot 24 november en in Stadsschouwburg Antwerpen van 18 februari tot 1 maart 2020. Meer info via www.musichall.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier