Het jaarlijkse Irie Vibes Roots Festival in Handzame heeft in 2015 een storm doorstaan. Hevige regen, onweer en rukwinden - wat leidde tot een alarmfase aan de kust en in Nederland - hebben ervoor gezorgd dat het een rampeditie was. Vzw Greenforward, de organisatie achter het festival, moest al haar spaarcenten opsouperen om alle gemaakte kosten te kunnen betalen.

"Zonder steun is ons familiale multiculturele festival aan zijn einde toe", windt Ellen Lingier van vzw Greenforward er geen doekjes om. "We hebben een online bevraging gehouden, die door meer dan 500 mensen werd ingevuld. De resultaten daarvan deden ons beslissen om een crowdfunding op poten te zetten."

Bedoeling is dat de inzamelactie zeker 10.000 euro opbrengt, zodat de vijftiende editie niet in het gedrang komt. Momenteel loopt de fondsenwerving bijzonder goed, maar de weg blijft lang: er werd al 4.000 euro ingezameld. Al is dat sowieso ook relatief: wie steunt, krijgt vanaf een bepaald bedrag ook een ticket voor de editie van 2016, met nog eens wat drankbonnen er bovenop voor wie nog guller is.

De crowdfunding vind je terug langs deze link.

(FJA)

Het jaarlijkse Irie Vibes Roots Festival in Handzame heeft in 2015 een storm doorstaan. Hevige regen, onweer en rukwinden - wat leidde tot een alarmfase aan de kust en in Nederland - hebben ervoor gezorgd dat het een rampeditie was. Vzw Greenforward, de organisatie achter het festival, moest al haar spaarcenten opsouperen om alle gemaakte kosten te kunnen betalen."Zonder steun is ons familiale multiculturele festival aan zijn einde toe", windt Ellen Lingier van vzw Greenforward er geen doekjes om. "We hebben een online bevraging gehouden, die door meer dan 500 mensen werd ingevuld. De resultaten daarvan deden ons beslissen om een crowdfunding op poten te zetten."Bedoeling is dat de inzamelactie zeker 10.000 euro opbrengt, zodat de vijftiende editie niet in het gedrang komt. Momenteel loopt de fondsenwerving bijzonder goed, maar de weg blijft lang: er werd al 4.000 euro ingezameld. Al is dat sowieso ook relatief: wie steunt, krijgt vanaf een bepaald bedrag ook een ticket voor de editie van 2016, met nog eens wat drankbonnen er bovenop voor wie nog guller is.De crowdfunding vind je terug langs deze link.(FJA)