Nog voor de start van The Crystal Ship is eerste kunstwerk al afgewerkt

Eerste kunstwerk The Crystal Ship van Escif. © GLO
Redactie KW

Het duurt nog even voor de vierde editie van het streetartfestival The Crystal Ship van start gaat – op 3 april komen de andere artiesten aan – maar het eerste kunstwerk is al afgerond. Op een muur in het Westerkwartier vind je voortaan een hondje, een werk van de hand van Escif.

Escif is een kunstenaar uit Valencia in Spanje. Hij neemt normaal gezien nooit deel aan festivals, maar voor Oostende maakte hij een uitzondering. Door zijn planning – hij is drie maanden geleden voor het eerst vader geworden – komt hij al een weekje eerder naar Oostende. Zijn werk, op de hoek van de Dokter Verhaeghestraat en de Broederlijkheidsstraat, is ondertussen al afgewerkt.

“Escif is een heel bekende kunstenaar”, zegt curator Bjorn Van Poucke. “Hij maakt altijd erg politieke werken die iets aan de kaak willen stellen. Het werk dat hij nu heeft gemaakt, is heel eenvoudig en poëtisch. Hij noemt het zelf zijn meest politieke werk tot nu toe. Met een kwinkslag uiteraard.”

“Het hondje dat hij geschilderd heeft, is er een dat iedereen kent, of je nu rijk of arm bent”, gaat de curator verder. “Daarnaast wil hij de mensen niet in een bepaalde richting duwen en laat hij veel open voor interpretatie. Onderaan in de hoek heeft Escif de woorden ‘save the planet’ geschilderd. Een heel belangrijke leuze, zeker in deze tijden.”

“Het is een heel grote eer om een kunstenaar als Escif te mogen ontvangen op The Crystal Ship. En ik vind het een heel sterk werk“, besluit Bjorn Van Poucke. De andere artiesten komen vanaf 3 april toe in Oostende en zullen vooral in de eerste week van de paasvakantie aan de slag gaan.

Meer info op www.thecrystalship.org.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier