Nikki Denise uit Rekkem viert 5 jaar op de planken

Redactie KW

Op zaterdag 14 juni staat Nikki Denise vijf jaar op de planken. Nikki Denise brengt als travestiet een humoristische show en voor haar vijfde verjaardag laat ze ons kennismaken met Jannet, Ticha, Dolly, Miss Vicky en Lexotica. Na de travestieshow volgt nog een minischlagerfestival.

Nick Pycke (37) groeide op in Lauwe en woont sinds 1 juni in Rekkem. Tussendoor woonde en werkte Nick ook in Halle. “Daar baatte ik een restaurant uit”, vertelt hij. “Het verhaal van travestie is daar eigenlijk begonnen. Als gevolg van een weddenschap had ik me als vrouw verkleed. Vrienden van mij dachten dat ik het niet zou durven.” Aanvankelijk wilde Nick Pycke het bij die ene keer laten. “Toen ik in het Kortrijkse kwam wonen, vroegen ze mij of het klopte dat ik als travestiet optrad. Van het ene is het andere gekomen en Nick werd Nikki Denise.”

Vijf jaar later kijkt Nick Pycke tegen een zomer vol optredens aan. “Als ik van het podium kom, verdwijnt Nikki Denise onmiddellijk. De pruik en de schmink gaan onmiddellijk af, de vrouwenkleren vliegen in de koffer en dan word ik opnieuw Nick. Daar gaat het bij travestiet-zijn ook allemaal om. Je kruipt in de huid van een personage, je speelt toneel, je bent een artiest.”

travestiet vs. transformer

Nikki Denise heeft haar fanclub in café ‘t Paradijs in de Schelpenstraat in Rekkem. Het café wordt uitgebaat door Kenny Declercq, die tien jaar geleden voor het eerst als Miss Vicky optrad. “Wie als travestiet optreedt, is niet noodzakelijk iemand die ervan droomt om als vrouw door het leven te gaan. Wij vinden dat je altijd nog iets mannelijks mag zien. Ik vind het leuk om me op te tutten als vrouw en als ik merk dat heteromannen op me gaan kicken, maar meer dan een act is het niet”, zegt Kenny.

Kenny is getrouwd, zes jaar geleden leerde hij zijn vrouw kennen. Hij besloot zes maanden geleden om geen travestieshows meer te doen, maar liet zich door Nick Pycke overhalen. “Ik had het café overgenomen, zag mijn toekomst enigszins anders maar ik heb me inderdaad laten overhalen om opnieuw op te treden. Ik blijf het wel een harde wereld vol jaloezie vinden. Er zijn ook nog altijd heel wat taboes, terwijl het uiteindelijk allemaal show is.”

Vijf jaar Nikki Denise

Voor haar verjaardagsshow nodigde Nikki Denise naast Miss Vicky ook Jannet uit Lauwe, Ticha uit Geluwe en Dolly uit Wevelgem uit. Ook Lexcotica, met wie Nikki Denise het duo Diva’s & Vogue vormt, zal er zijn. “Als je een leuke travestieshow wil brengen, dan moet je voor afwisseling zorgen. Als je alleen anderhalf uur op een podium staat, dan slaat de verveling bij het publiek al snel toe. We nodigen met Diva’s & Vogue dan ook altijd een paar gasten uit. Ik zorg meestal voor de humoristische nummers, Miss Vicky voor de uptempo-nummers en Lexcotica voor de look-a-likes.” Het feest heeft plaats in zaal Maxximus, Lauwestraat 11 in Wevelgem. Kaarten zijn te koop in café ‘t Paradijs Rekkem, tearoom Crespella’s en bij Nikki Denise op 0496 02 68 90.

(CR- foto Gio Carrington)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier