Nik heeft de opvallendste gevel van Roeselare

Nik voor zijn wel heel opvallende gevel. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Nik Brouckaert liet de gevel van zijn woning in de Sint-Jozefstraat onder handen nemen met graffiti.

Nik Brouckaert (45) uit de Sint-Jozefstraat in Roeselare nam de voorbije jaren zijn woning goed onder handen. Van een klein rijhuis maakte hij een grote open ruimte met veel lichtinval en kleurrijke details aan de muren. Zo verwerkt hij Lego, Playmobil-mannetjes, oude BMX’en en een Pacman- spelletje in zijn interieur. Die lijn wou hij doortrekken naar de gevel en als liefhebber van graffiti, twijfelde hij dan ook niet lang.

Grijs Roeselare

Nik contacteerde graffitikunstenaar Sander Anseeuw. “Sander kwam eind juni langs met een vriend. In enkele uren veranderde mijn gevel in een kunstwerk. Daarna kwam er nog een vernislaag op. Dat is nodig omdat de zon de hele dag lang op mijn gevel schijnt en ik wil niet dat de kleuren snel vervagen. Binnen vijf jaar moet mijn gevel nog even mooi zijn en het grijze Roeselare dat tikkeltje meer kleur geven.”

Mini Cooper

Van een grijze naar een artistieke gevel dus. De graffitikunstenaar kreeg carte blanche. “Enige voorwaarden waren dat mijn deur en raam geen verflaag kregen. Daarnaast wou ik er ook een persoonlijke toets aan geven door mijn Mini Cooper erin te laten verwerken.”

(MM – foto SB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier