Nieuwe single van Red Zebra op komst

© (Foto Heidi Mares)
Redactie KW

Afgelopen weekend enterde ‘I can’t live in a living room’, de cultklassieker van Red Zebra, voor het eerst de top tien van de Belpop 100 van Radio 1. Het nummer belandde op de zesde plaats, het beste resultaat ooit voor de Brugse new waveband. “Tot op heden was het nummer nooit verder geraakt dan de twintigste plek”, glundert voorman Peter Slabbynck.

Het blijft Red Zebra voor de wind gaan. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van hun culthit ‘I can’t live in a living room’ in 2020 schonk het Cultuurcentrum Brugge hun zanger en boegbeeld afgelopen september een Peter Slabbynckplein, gelegen pal naast de Openbare Bibliotheek in de binnenstad. Op zaterdag 18 april 2020 komt er ook een optreden van Red Zebra in de Magdalenazaal in Die Scone aan. Ook De Brassers en Alk-A-Line zijn die avond van de partij.

Afgelopen weekend trok Red Zebra de studio in voor de opnames van de nieuwe single ‘My boss, the robot’. Het is de eerste keer dat Red Zebra in de nieuwe bezetting de studio opzoekt. Het nummer zal te vinden zijn op de nieuwe verzamelcd ‘Songs and Stripes’ die in april verschijnt. De cd bevat ook enkele livenummers, opgenomen tijdens het concert dat Red Zebra eerder dit jaar in Brugge gaf.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier