Nieuwe single Channel Zero ‘Religion is a Virus’ hekelt religieus fanatisme

Redactie KW

Dinsdagochtend kwam Franky De Smet-Van Damme, de zanger van Channel Zero die sinds enkele jaren in Brugge woont, de nieuwe single van Belgiës grootste metalband voorstellen op Studio Brussel.

‘Religion is a Virus’ is de voorbode van het album ‘Exit Humanity’ dat in oktober verschijnt. Volgens Van Damme zijn de songs op de nieuwe cd “sterker en klinken ze ook volwassener.” Dit valt volgens hem mede toe te schrijven aan de inbreng van Mikey Doling, de Amerikaanse gitarist die de band zes jaar geleden kwam vervoegen.

De tekst van ‘Religion is a Virus’ schreef De Smet-Van Damme vorig jaar in de nasleep van de aanslagen van 22 maart in het luchthaven van Zaventem en het metrostation van Maalbeek. “Lyrics die na de terroristische aanslag in Manchester gisterenavond helaas brandend actueel blijven”, aldus de ingeweken Bruggeling.

Op zaterdag 24 juni treedt Channel Zero op Werchter Classic op. Afsluiter die avond is de Amerikaanse metalband Guns N’ Roses. Ter ondersteuning van de nieuwe plaat onderneemt Channel Zero in december een clubtournee die hen onder meer naar de Vooruit in Gent (zaterdag 9 december) en De Kreun in Kortrijk (zaterdag 16 december) brengt.

(svv)

http://www.channel-zero.be/