Nieuwe productie bij jonge theatergroep O’ana

De groep jonge acteurs van O'ana samen met - liggend op de voorgrond - regisseur Lotte Cools. © foto JS
Johan Sabbe

Theater O’ana, dat sinds maart 2018 als zelfstandige vereniging bestaat, is na zijn succesvolle debuut ‘Het Oneindige Verhaal’ volop aan het repeteren voor de opvolger, de nieuwe productie ‘De Kans’, een absurd stuk.

De Kans wordt opgevoerd op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 september, telkens om 20 uur in het cultuurcentrum de Brouckere. Tom Bruynooghe heeft het stuk geschreven en de regie is in handen van Lotte Cools. Dit zijn de zestien jonge acteurs tussen de 12 en de 21 jaar: Aaron Bekkers, Jonathan Bruynooghe, Hanne De Keukelaere, Claris Desauvage, Ibe Fraeyman, Jasper Hardy, Jonas Hoste, Mathis Knockaert, Fien Moyaert, Fien Muylle, Yann Muylle, Eva Nijborg, Fran Pecceu, Sien Rotty, Marthe Vulsteke en Elien Van Aerde. Laatstgenoemde is voorzitter van de vereniging. De naam O’ana is afgeleid van het Hawaïaanse woord voor familie. “Daarmee willen we onderstrepen dat we een hechte groep vormen van jongeren met een gedeelde passie voor theater”, aldus Elien.

Er vallen zelfs doden

De producties van O’ana worden grotendeels door en voor jongeren gemaakt, weliswaar met wat ondersteuning van volwassenen. De vereniging wil de jeugd de kans geven om ervaring op te doen in de wereld van het theater. Het is de bedoeling om elk jaar een productie te brengen met in principe telkens een andere regisseur.

Vorig jaar werd als debuut gekozen voor Het Oneindige Verhaal in een regie van Sylke Vanrietvelde. Laatstgenoemde is een van de drijvende krachten van O’ana. Nu de repetities voor De Kans aan het vorderen zijn, komt ze poolshoogte nemen om de technische kant van de productie te bekijken.

De Kans is een absurd stuk”, maakt Elien Van Aerde de buitenwereld nieuwsgierig. “Tijdens een avondje tv-kijken in onze luie zetel is de kans klein dat er iets onverwacht gebeurt. We zijn veilig thuis. Of toch niet? Bij Anaïs gebeuren er vreemde dingen. Er vallen zelfs doden… Is het haar verbeelding die op volle toeren draait? Of is het realiteit?”

De kaarten (10 euro) zijn te koop via www.ticketwinkel.be. Info: www.theater-oana.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier