Nieuwe plaat Brugse band is eerbetoon aan overleden drummer Jelle Tommeleyn

De knappe albumhoes van 'Reign On', ontworpen door Bruggeling Charles Degeyter.
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

‘Reign On’, de nieuwe plaat van de Brugse band The Heavy Crown, is een eerbetoon aan Jelle Tommeleyn, de Torhoutse drummer van de band die in februari 2016 verongelukte.

Op de indrukwekkende hoes, ontworpen door de Brugse illustrator Charles Degeyter, is een astronaut te zien met op zijn ruimtepak de initialen van Jelle. Vanuit de ruimte grijpt hij een meisje bij de schouder. Dat huilend meisje stelt Jelles vriendin Melanie Soenen uit Koekelare voor, die trouwens bij Dille & Kamille in Brugge werkt.

“Jelle als astronaut die afscheid neemt van zijn vriendin om op ruimtereis te gaan, dat is allemaal heel metaforisch. Ik zat al lang met dat idee in mijn hoofd en legde het uit aan Charles, die ermee aan de slag ging. Ook het album is een creatieve poging om de dood van Jelle om te zetten in iets mooi en op die manier zijn herinnering levend te houden. Alle nummers horen bij elkaar en vertellen een verhaal”, legt frontman Tristan Vandenbouhede uit.

De band bestaat voorts uit Jasper Govaerts en Stan Van Acker. Wie een exemplaar van de plaat wil, kan een pre-order plaatsen op www.theheavycrown.be. Je betaalt er 20 euro voor.

(TV)

Wijlen Jelle Tommeleyn.
Wijlen Jelle Tommeleyn.© Foto Christophy Brysse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier