Nieuwe komedie bij ‘t Gelevelts Amusement en Toneelgezelschap

Achteraan v.l.n.r. regisseur Davy Demyttenaere, Peter Deman, Wim Vantomme, Nico Rigole en Stijn Liefooghe; vooraan v.l.n.r. Karien Geldhof, Delfien Verbeke, Veronique Lebleu, Tanja Vanthournhout en Carine Van Laere. © Foto ZB
Redactie KW

Het ‘t Gelevelts Amusement en Toneelgezelschap brengt dit jaar de komedie ‘Wie heeft een boon voor mijn zoon’ van Benny Braem in een regie van Davy Demyttenaere. Op zaterdag 8 december start de voorverkoop in café ‘t Hoekske.

‘t Gelevelts Amusement en Toneelgezelschap, of kortweg ‘t GAT, ontstond in 2013. De mensen van het eerste uur waren Peter Deman, Wim Vantomme, Tanja Vanthourenhout en Christine Bulckaen. “Wij vormen nog altijd het bestuur. Soms noemt men mij wel eens voorzitter, maar in feite heeft niemand een functie. We verdelen de taken. Vrij vlug konden we rekenen op 40-tal vrijwillige medewerkers”, vertelt Peter Deman. “Elk jaar willen we vooral volks- en amusementstoneel met een vleugje revue brengen voor de inwoners van Geluveld. Dit jaar zijn we al aan onze zesde productie toe. De opkomst tijdens de voorstellingen toont aan dat er nood was aan zoiets.”

Inhoud

Na ‘Gat in de kelder’ brengt het ‘t Gelevelts Amusement en Toneelgezelschap dit jaar dus de komedie ‘Wie heeft een boon voor mijn zoon’. Sybille en John vormen naar de buitenwereld toe het ideale paar. Dertig jaar gelukkig getrouwd, prachtig huis, twee chique auto’s, goedbetaalde job, zoon met universitair diploma, welgestelde belangrijke vrienden. Voor Sybille is dit alles de norm van succes die zij ten koste van alles wil houden. Adriaen, hun zoon van 27, woont nog thuis. Dit stuit Sybille tegen de borst. Het feit dat hij nog nooit een meisje heeft meegebracht, doet bij haar een alarmbel rinkelen. Zij wil dat er actie wordt ondernomen. Zij vraagt raad aan Margo, een bevriende buurvrouw.

Wat Sybille niet weet is, dat Margo meer voor Adriaen dan voor haar op bezoek komt. Margo ziet haar kans. Zij overtuigt John en Adriaen om een ‘nep-lief’ in te huren. Deze zou Sybille moeten kalmeren, zodat Adriaen niet meer voortdurend wordt gecontroleerd door zijn moeder. Maar dan gaat de liefdesrollercoaster aan het rollen. Algauw blijkt dat de verborgen affaire tussen Margo en Adriaen niet het enige geheim van deze ‘perfecte’ familie is.

Acteurs

De acteurs die het waarmaken zijn: Tanja Vanthourenhout (Syille), Wim Vantomme (John), Stijn Liefooge (Adrian), Carine Van Laere (Margo), Nico Rigole (Henri), Veronique Lebleu (Dorothy), Delfien Verbeke (Ciska) en Peter Deman (André).

Voorstellingen

De voorstellingen hebben plaats in OC ‘t Gelevelt op woensdag 16 januari om 14.30 uur (seniorenvoorstelling), zaterdag 19 januari om 19.30 uur, zondag 20 januari om 15.30 uur, woensdag 23, vrijdag 25 en zaterdag 26 januari telkens om 19.30 uur. De voorverkoop heeft plaats op zaterdag 8 december van 10 tot 12 uur in café ‘t Hoekske en vanaf 10 uur op www.tgat.be.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier