Nieuwe film over ex-deelneemster Eurovisiesongfestival wordt opgenomen in Oostende

Redactie KW

Bavo Defurne, de Oostendse regisseur die successen boekte met ‘Noordzee, Texas’, zal zijn tweede langspeelfilm ‘Souvenir’ opnemen in Oostende.

‘Souvenir’ brengt het fictieve verhaal van een vijftigjarige vrouw die ooit deelnam aan Eurosongfestival. Ze werkt vandaag aan de lopende band van een vleesfabriek, maar denkt aan een comeback. De film zal straks voor een groot deel Oostends kleuren. Producent Yves Verbraeken van Indeed Films en regisseur Bavo Defurne zijn beiden van Oostende, én de film zal grotendeels opgenomen worden in de badstad. “Oostende is een aangename stad om in te wonen en te werken. Het is een inspirerende stad, waar ook veel mensen komen herbronnen. Marvin Gaye is daar een mooi voorbeeld van”, zegt Bavo Defurne. “Mijn films spelen zich altijd af in een land dat cinema heet, in een imaginaire sprookjesachtige wereld. Ik neem vaak als voorbeeld hoe Parijs wordt voorgesteld in ‘Le Fabuleux Destin d’ Amélie Poulain’ Ook in ‘Souvenir’ zullen we Oostende nog mooier voorstellen dan het in werkelijkheid eigenlijk al is. Het wordt een romantische kijk op een fantastische stad.”

Opnames voor 2015

‘Souvenir’ moet straks de opvolger worden van ‘Noordzee, Texas’, de debuutfilm van Bavo Defurne waarmee hij internationale prijzen wegkaapte. De film, die het liefdesverhaal brengt van twee jonge homo’s in de jaren zeventig, won onder andere op het Internationaal filmfestival van Montréal de ‘Zilveren Zenith’ voor Speelfilmdebuut, de Fipresci internationale persprijs in de Wereldcompetitie voor Eerste Films, en de Marc’Aurelio Alice nella Città 13+ Award op het Internationaal Filmfestival in Rome. Ook ‘Souvenir’ viel intussen, nog voor de eerste draaidag, al in de prijzen. De tweede langspeelfilm van Defurne won uit 200 inzendingen de VFF Highlight Pitch Award tijdens de Berlinale Co-Production Market van het Filmfestival van Berlijn. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse rechtenagentschap voor film- en televisieproducenten (VFF). “We zijn bijzonder fier op deze prijs, zeker als je ziet welke mooie projecten er voorgesteld werden”, zegt Defurne. De opnames voor ‘Souvenir’ in Oostende starten normaal gezien volgend jaar. “De precieze locaties moeten nog bepaald worden. Eerst wordt de planning en de financiering nu verder opgemaakt. Deze week nemen we wel al de muziek op met twee componisten. Dit vindt eveneens plaats in Oostende en wordt meteen een eerste belangrijke stap van deze nieuwe productie”, besluit regisseur Bavo Defurne.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier