Nieuwe compilatie van Red Zebra op komst, reünie is ‘onmogelijk geworden’

Redactie KW

Op vrijdag 5 februari brengt de Antwerpse platenfirma ”The Beauties of the Beast’ uit, de eerste verzamel-cd van Red Zebra in veertien jaar.

De twee vorige twee compilaties verschenen in 1992 (‘From Ape to Zebra’) en 2002 (‘The Art of Conversation’). ‘The Beauties of the Beast’ opent met ‘I can’t live in a Living Room’, de legendarische Belpopklassieker van de Bruggelingen die het tot op vandaag uitstekend doet in allerlei top honderden. De plaat bevat voorts negentien nummers uit de periode 1980 tot 1983. “Ik ben slechts zijdelings bij dit project betrokken”, zegt voormalig Red Zebra-boegbeeld Peter Slabbynck. “De tracklist was een keuze fan Felix Huybrechts, de man achter het label. Voor zover ik weet, zijn ‘Crimes of Passion’ en de versie van ‘Living Room’ van Kolk nooit eerder op cd verschenen. Uiteraard ben ik blij met een nieuwe verzamelaar omdat er geen compilatie-cd’s meer te verkrijgen zijn.”

Voor zover ik weet, zijn ‘Crimes of Passion’ en de versie van ‘Living Room’ van Kolk nooit eerder op cd verschenen

Zoals bekend bestaat Red Zebra niet meer. Slabbynck, die vandaag in Everbeek woont, kan niet meer door één deur met de andere groepsleden. Zelf is hij zanger van EX-RZ, de andere leden vormen de Brugse rockband Elements. De release van ‘The Beauties of the Beast’ wordt gevierd met een optreden van EX-RZ op zaterdag 6 februari in de Rock Classic Bar in Brussel. “Van een reünie is geen sprake. Dit is onmogelijk geworden na wat er gebeurd is“, aldus nog Slabbynck.

(svv)

TRACKLIST ‘THE BEAUTIES OF THE BEAST’

1. I can’t live in a living Room

2. Innocent people

3. Graveyard Shuffle

4. Crimes of Passion

5. I’m falling Apart

6. TV Activity

7. Bastogne

8. Shadows of Doubt

9. The Ultimate Stranger

10. The Art of Conversation

11. Man comes from Ape

12. Lust

13. The Beauty and the Beast

14. Polar Club

15. Beirut by Night

16. Mice and Men

17. Paradise Lost

18. Search Party

19. Transmission (Live) van de Red Zebra/Dead Zebra CD

20. I can’t Live in a Living Room (Kolk)