Nieuwe bibkaart met illustratie van Xavier Truant

we zien v.l.n.r. Pieter Meersseman (medewerker CO7), Xavier Truant (illustrator), Katelijne Demuelenaere (Design Sense), Evelyne Vangelder (bibliothecaris Langemark-Poelkapelle), Ingrid Vandepitte (voorzitter CO7) en Johan Vanysacker (schepen Langemark-Poelkapelle). © MD
Redactie KW

In het voorjaar kreeg het bibliotheeksysteem van de meeste bibliotheken een upgrade. Voor nieuwe leden van de bibs in de regio betekent dat ook dat ze een nieuwe lidkaart krijgen. Illustrator Xavier Truant maakte een ontwerp daarvoor.

Vóór de aansluiting op het nieuwe systeem werkten de bibliotheken met een lokaal of provinciaal bibliotheeksysteem. Vandaag is Wise het centraal bibliotheeksysteem voor Vlaanderen en Brussel. Wise maakt het in de toekomst makkelijker voor bibliotheken uit een regio om samen te werken. “De bibliotheken van Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke hebben een jarenlange traditie van projectmatig samenwerken onder de noemer Biblio7. Aan de Poperingse illustrator Xavier Truant werd gevraagd om die samenwerking in een illustratie te gieten. De illustratie bevat herkenbare elementen uit iedere bib of gemeente. De vormgeving van de bibliotheekkaart gebeurde door Katelijne Demuelenaere van Design Sense uit Ieper”, zegt Rosita Boussemaere van het intergemeentelijke cultuuroverleg CO7.

Aan de lidkaart kan het lidmaatschap van meerdere bibliotheken uit de regio gekoppeld worden. Het blijft ook mogelijk om je lidmaatschap te koppelen aan je e-ID. Bestaande leden kunnen hun huidige bibkaart blijven gebruiken. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier