VTM pakt uit met 'Mijn keuken mijn restaurant' (20.35 uur). Begin dit jaar zagen we hoe enkele strijdvaardige duo's hun collega's én sterrenchefs Sergio Herman en Marcello Ballardin bij hun thuis mochten uitnodigen. Ze kwamen nog net te weten wie er doormocht en waar hun pop-uprestaurant zou komen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Vanaf vanavond gaat de wedstrijd dus verder. De vier overblijvende duo's krijgen opnieuw bezoek van de sterrenchefs.

Restaurantwaardig?

Maar deze keer brengen ze gastjuryleden Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem mee in hun kielzog. Ze proeven in primeur het menu dat de duo's van plan zijn te serveren in hun tijdelijk restaurant. De jury kan nu inschatten of de menu's echt restaurantwaardig zijn en of er eventueel bijgestuurd moet worden. Eerst doen ze Limburg aan, waarna het gezelschap naar de kust trekt, waar boezemvriendinnen Mira en Anne-Sophie de spanning vanaf de eerste minuut voelen. "Sergio was nog maar net binnen en maakte al duidelijk dat de jury torenhoge verwachtingen heeft van ons", aldus Mira. Eerder behaalden de dames met hun menu 92/100, een monsterscore. Voor hun hoofdgerecht met vis kregen ze zelfs tweemaal 10/10. Een gepimpte versie van de klassieke tomaat-mozzarella als voorgerecht opdienen aan sterrenchefs is een groot risico maar de vriendinnen gaan het niet uit de weg. Voor het hoofdgerecht beslissen de meisjes om uit hun comfortzone te stappen en een vleesgerecht te serveren. Maar valt dat wel in goede aarde bij de jury...? En ook de aanhoudende stress bij Anne-Sophie zorgt voor de nodige spanningen in de keuken.

Shana staat meer dan haar mannetje achter het stuur van een veertigtonner. (Foto VTM 2)

Nog meer powervrouwen op VTM 2 want om 21.35 uur kan je daar terecht voor 'Lady Truckers', waarin een aantal vrouwelijke truckchauffeurs tijdens hun dagelijkse ritten gevolgd worden en vertellen over hun bijzondere job. Onder meer Shana uit Waregem komt aan bod vanavond, net als Ulrycke uit Hooglede.

Terwijl we het over straffe madammen hebben: ook Siska Schoeters is terug met een tweede seizoen van 'Durf te vragen' (20.45 uur) op Eén. Daarin worden vragen gesteld aan mensen met een bepaalde diagnose of problematiek, die velen wel denken maar niet durven vragen. In de eerste aflevering staat jongdementie centraal. In Vlaanderen leven ongeveer 1.800 mensen met die diagnose. Daarbij passeren er ongetwijfeld ook West-Vlamingen de revue.

De Ideale Wereld is helemaal terug. (Foto Canvas)

En het meest onderschatte televisieprogramma van de afgelopen jaren is ook terug: De Ideale Wereld (22.05 uur) op Canvas, met Sarah Vandeursen als een van de vaste sidekicks. Eerste gaste van het nieuwe seizoen is Noonah Eze ofte Black Mamba, een dj die ook werkt voor Studio Brussel.

VTM pakt uit met 'Mijn keuken mijn restaurant' (20.35 uur). Begin dit jaar zagen we hoe enkele strijdvaardige duo's hun collega's én sterrenchefs Sergio Herman en Marcello Ballardin bij hun thuis mochten uitnodigen. Ze kwamen nog net te weten wie er doormocht en waar hun pop-uprestaurant zou komen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Vanaf vanavond gaat de wedstrijd dus verder. De vier overblijvende duo's krijgen opnieuw bezoek van de sterrenchefs. Maar deze keer brengen ze gastjuryleden Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem mee in hun kielzog. Ze proeven in primeur het menu dat de duo's van plan zijn te serveren in hun tijdelijk restaurant. De jury kan nu inschatten of de menu's echt restaurantwaardig zijn en of er eventueel bijgestuurd moet worden. Eerst doen ze Limburg aan, waarna het gezelschap naar de kust trekt, waar boezemvriendinnen Mira en Anne-Sophie de spanning vanaf de eerste minuut voelen. "Sergio was nog maar net binnen en maakte al duidelijk dat de jury torenhoge verwachtingen heeft van ons", aldus Mira. Eerder behaalden de dames met hun menu 92/100, een monsterscore. Voor hun hoofdgerecht met vis kregen ze zelfs tweemaal 10/10. Een gepimpte versie van de klassieke tomaat-mozzarella als voorgerecht opdienen aan sterrenchefs is een groot risico maar de vriendinnen gaan het niet uit de weg. Voor het hoofdgerecht beslissen de meisjes om uit hun comfortzone te stappen en een vleesgerecht te serveren. Maar valt dat wel in goede aarde bij de jury...? En ook de aanhoudende stress bij Anne-Sophie zorgt voor de nodige spanningen in de keuken.Nog meer powervrouwen op VTM 2 want om 21.35 uur kan je daar terecht voor 'Lady Truckers', waarin een aantal vrouwelijke truckchauffeurs tijdens hun dagelijkse ritten gevolgd worden en vertellen over hun bijzondere job. Onder meer Shana uit Waregem komt aan bod vanavond, net als Ulrycke uit Hooglede.Terwijl we het over straffe madammen hebben: ook Siska Schoeters is terug met een tweede seizoen van 'Durf te vragen' (20.45 uur) op Eén. Daarin worden vragen gesteld aan mensen met een bepaalde diagnose of problematiek, die velen wel denken maar niet durven vragen. In de eerste aflevering staat jongdementie centraal. In Vlaanderen leven ongeveer 1.800 mensen met die diagnose. Daarbij passeren er ongetwijfeld ook West-Vlamingen de revue.En het meest onderschatte televisieprogramma van de afgelopen jaren is ook terug: De Ideale Wereld (22.05 uur) op Canvas, met Sarah Vandeursen als een van de vaste sidekicks. Eerste gaste van het nieuwe seizoen is Noonah Eze ofte Black Mamba, een dj die ook werkt voor Studio Brussel.